IN CURSUL ANULUI 2018, 5 COPII AU FOST ABANDONATI IN MATERNITATEA BRAILEANA. 4 DINTRE ACESTIA AU AJUNS LA ASISTENTI MATERNALI

In cursul anului 2018, in Maternitatea braileana au fost abandonati 5 copii, dintre care 4 au fost dati in plasament in regim de urgenta la asistenti maternali profesionisti, iar unul a fost integrat in familia biologica.

Pe de alta parte, anul trecut, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Braila a fost sesizata pentru un numar de 48 de cazuri de copii aflati in risc de abandon sau neglijare, sesizarile fiind facute fie de reprezentati ai Spitalului de Obstetrica si Ginecologie, fie de catre serviciile de asistenta sociala din diverse localitati ale judetului. Din totalul celor 48 de copii, 29 au fost integrati in familie, 17 au fost plasati in regim de urgenta la asistenti maternali profesionisti, unul a fost plasat in regim de urgenta la familia extinsa si unul a fost primit, impreuna cu mama sa, la Centrul Maternal.

De asemenea, potrivit unui raport prezentat de DGASPC, un copil aflat in risc de abandon este inca internat in Spitalul Judetean, din cauza problemelor severe de sanatate, iar asistentii sociali monitorizeaza situatia.