În etapa a XVI-a a Ligii Florilor MOL, Dunărea Brăila – SCM Râmnicu Vâlcea, scor final 29 -25

Dunărea Brăila a disputat ieri a XVI-a etapă din sezonul competițional 2022/2023 al Ligii Florilor MOL, acasă, împotriva echipei SCM Râmnicu Vâlcea. Prima repriză s-a terminat în favoarea echipei brăilene, scor 15 – 9, iar partida s-a încheiat tot în favoarea echipei de la Brăila, scor final 29  – 25, câștigând cele trei puncte ale partidei.

Au marcat pentru Brăila: Gonzalez M. (8), Lavko J. (5), Quintino J. (3), Liscevic K. (3), Venancio L. (2),  Balog N. (2), Araujo L. (2), Kanaval M. (2), Rocha F. (1), Udriștioiu A. (1).

După această etapă Dunărea Brăila ocupă locul 6 în clasamentul Ligii Florilor Mol, acumulând 31 de puncte.

”A fost un meci greu, pe care cu toții l-am trăit la o intensitate mare. Am început foarte bine, apărarea a fost la înălțime, tot ceea ce s-a întâmplat în semicercul nostru a fost extraordinar. Chiar dacă în prima repriză echipa adversă ne-a pus ceva probleme, am reușit pe parcurs să închidem toate combinațiile pe care a încercat să le facă. Acesta este rodul numeroaselor ore pe care le petrecem la vizionare. Sunt foarte mulțumit de cum am reușit să jucăm, toate fetele au intrat în teren și și-au adus aportul în aceată victorie. Această victorie ne dă speranțe că putem să ne gândim la sezonul viitor să evoluăm în Cupele europene. Vâlcea joacă bine în grupe și sperăm din tot sufletul să ajungem și noi acolo”, a declarat Costică Buceschi, antrenor principal ”Dunărea” Brăila.

”Sunt foarte entuziasmată pentru această victorie. Ne-am antrenat foarte mult pentru acest meci și chiar ne așteptam să câștigăm. Sunt fericită că am arătat că noi chiar suntem o echipă bună și că funcționăm bine împreună. Chiar dacă Vâlcea a pierdut câteva jucătoare, încă joacă în EHF European League și face față competiției. Mă bucur că am avut această explozie de victorii acasă, în fața suporterilor noștri. Înaintea meciului am simțit că vom câștiga și aș fi suferit o mare dezamăgire dacă nu se întâmpla asta. Sunt emoționată și pentru Mireya, care a jucat excepțional meciul acesta și împreună cu echipa am scos la iveală spiritul nostru de luptătoare”, a spus Kristina Liscevic, coordonatorul de joc al ”Dunării” Brăila.

Etapa următoare este programată pentru data de 19 februarie, atunci când Brăila va merge în deplasare la Craiova, acolo unde va întâlni SCM Universitatea Craiova.

În data de 23 februarie, cu începere de la ora 18:00, Dunărea Brăila va disputa Turul 2 în cadrul Cupei României. Meciul se va juca la Brăila, împotriva echipei SCM Gloria Buzău, în Sala Polivalentă din Brăila.