În județul Brăila a început distribuirea tichetelor de masă pentru vaccinații anti-COVID. Beneficiari sunt cei care se vaccinează cu schema completă

Prefectura anunță că în județul Brăila s-a început acordarea alocației de hrană pentru persoanele care se vaccinează cu schema completă împotriva virusului SARS-CoV-2.

Conform unei informări puse la dispoziție Instituției Prefectului de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila, recompensa are o valoare totală de 100 de lei și se acordă sub forma unor tichete de masă pe suport hârtie, respectiv 5 tichete în valoare de 20 de lei fiecare.

„Persoanele eligibile pentru primirea alocației de hrană sunt persoanele care se vaccinează  împotriva Covid-19 cu schema completă de vaccinare, după data intrării în vigoare a Ordonanței Guvernului nr.19/2021, respectiv 3 septembrie 2021.

Această măsură este menită să ducă la relansarea campaniei de vaccinare, în contextul apariției noii variante Delta a coronavirusului.

Conform informațiilor transmise Instituției Prefectului-Județul Brăila, Ministerul Sănătății a alocat prin DSP Brăila suma de 361 mii lei, buget cu care instituția a achiziționat un număr de 18.050 de tichete de masă cu valoarea de 20 de lei, pentru un număr de 3.610 de persoane. Până acum, respectiv în perioada 2-3 noiembrie 2021, Direcția de Sănătate Publică Brăila a distribuit către centrele de vaccinare și cabinetele medicilor de familie un număr de 11.500 de vouchere, pentru un număr de 2.300 de persoane vaccinate împotriva Covid-19 cu schema completă de vaccinare.

Menționăm că beneficiarii vor putea intra în posesia tichetelor de masă la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, în funcție de locul în care s-a efectuat imunizarea, în baza registrului de evidență operat, termenul de ridicare a tichetelor de masă fiind de 6 luni de la efectuarea schemei complete de vaccinare.

Totodată, vă aducem la cunoștință faptul că DSP Brăila a transmis către Ministerul Sănătății necesitatea majorării bugetare cu suma de 5.850 mii lei, pentru achiziția unui număr suplimentar de 292.500 de tichete de masă în valoare de 20 de lei”, se arată într-un comunicat dat publicității.