IN JUDETUL BRAILA AU ACTIONAT ANUL ACESTA, IN MEDIE, 72 DE PATRULE DE POLITIE/ZI

In primele 9 luni ale acestui an, pe raza judetului Braila au actionat in medie 72 de patrule de politie/zi, dintre care 41 in mediul urban si 31 in mediul rural, activitatea acestora desfasurandu-se in ture, pe trei schimburi. Potrivit unui raport intocmit de conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Braila, aceasta activitate a fost organizata, in principal, cu forte proprii, dar in functie de situatia din teren, au fost solicitate forte suplimentare de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Braila si Sectorul Politiei de Frontiera Braila, acestea fiind folosite pentru constituirea de patrule mixte.

“Modul de repartizare a efectivelor ce actioneaza in strada pentru mentinerea ordinii publice pe raza localitatilor urbane si rurale a avut drept rezultat interventia operativa la evenimentele sesizate de catre cetateni, prin numarul de urgenta 112. Astfel, in primul semestru al anului 2017, s-a intervenit la 7.950 apeluri de urgenta, dintre care 4.381 in mediul urban (55,10% din total) si 3.569 in mediul rural (44,90% din total).

Datele statistice arata ca in cursul primelor 9 luni ale anului 2017 avem cu 894 mai putine apeluri de urgenta care au necesitat interventia, fata de perioada similara a anului trecut”, se arata in documentul amintit.

Pe de alta parte, in cursul primele 9 luni ale anului 2017, spune conducerea IPJ Braila, “Politia de Proximitate a promovat siguranta cetatenilor, in principal prin apropierea de comunitate, cunoasterea populatiei si a situatiei operative, precum si accentuarea laturii preventive a actiunilor politienesti. Astfel, au fost desfasurate numeroase activitati in comunitate, cele mai multe dintre acestea fiind derulate in cadrul unitatilor de invatamant si asociatiilor de proprietari.Totodata, au fost desfasurate activitati pentru prevenirea victimizarii batranilor, iar la punctele de consiliere au fost primite peste 3.000 de persoane”.