IN JUDETUL BRAILA EXISTA 43 DE SERVICII VOLUNTARE DE POMPIERI. DOAR 11 COMUNE AU AUTOSPECIALE DE INTERVENTIE, INSA NICIUNA NU ARE DOTARILE COMPLETE

In cursul anului 2016, la nivelul judetului Braila au functionat un numar de 43 de servicii voluntare pentru situatii de urgenta, dintre care 40 au fost constituite la nivelul comunelor si 3 in orasele Ianca, Faurei si Insuratei.

Dintre comunele in care exista astfel de servicii voluntare, doar 6 au in dotare autospeciale pentru interventie inmatriculate (Viziru, Movila Miresii, Marasu, Ulmu, Maxineni si Gradistea), iar alte 4 poseda autospeciale cu numare de inregistrare locale, cu drept de circulatie doar pe raza localitatilor respective (Frecatei, Racovita, Dudesti, Tufesti). Nici macar una dintre autospecialele respective nu are asigurata norma completa de dotare cu accesorii conform cartii tehnice, iar 5 dintre ele nu beneficiaza de spatii de garare incalzite (Viziru, Tufesti, Ulmu, Frecatei, Racovita).

Potrivit unui raport al sefului Inspectoratului pentru Situatii de urgenta “Dunarea” Braila, lt. col. Cristian Ion, “lipsa inzestrarii cu autospeciale de interventie este suplinita in unele localitati prin exploatarea de cisterne cu apa transportabile, carora le-au fost atasate pompe mobile de incendiu si a fost asigurata dotarea minima cu accesorii de trecerea apei (Ramnicelu, Silistea, Salcia Tudor si Sutesti)”.