În luna februarie se fac înscrieri la concursul pentru copii „Și eu știu să scriu!”

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila și Asociația Culturală Leviathan București organizează Concursul Național de Creație Literară „Și eu știu să scriu!”, ediția a II-a. Organizatorii își propun descoperirea și sprijinirea copiilor talentați, cu simț estetic și înclinație spre scris, promovarea tinerelor talente în reviste literare și în presa locală și stimularea elevilor pentru creația literară și lectură.

Concursul are două secțiuni: copii între 7–10 ani; copii între 11–14 ani.

Teme de concurs: *Poezie: „Muguri de primăvară” sau „Vis de copil”, la alegere; *Proză: „Scrisoare către mine”, „Cartea salvează viața” sau „Zâmbetul unește” (povestiri umoristice, întâmplării hazlii), la alegere; *Scenarii de teatru scurt: temă liberă.

Înscrierea participanților se face în perioada 1 februarie – 1 martie 2022 prin formularul google https://forms.gle/X66YM5ZP1V2GnS5T7 iar lucrările, împreună cu acordul părinților vor fi trimise pe adresa de email: sectiacopiibjbraila@gmail.com.

Creațiile literare vor fi tehnoredactate pe format A4, fișier Word, font Times New Roman, corp 12, cu diacritice, la un rând, margini 2 centimetri, alb-negru, obligatoriu în limba română, maximum 3 pagini. Se acceptă situația în care creațiile depășesc cu maximum 5-6 rânduri cele 3 pagini.

Pentru concurs este obligatoriu ca textele să fie originale și să nu fi fost publicate pe rețelele de socializare, în reviste școlare etc. Textele nu trebuie să fie însoțite de desene sau poze.

Lucrările, împreună cu acordul părinților, vor fi trimise în format electronic/ scanat pe adresa de email: sectiacopiibjbraila@gmail.com, cu mențiunea pentru concursul „Și eu știu să scriu!”.

Juriul va fi format din: Pușa Roth, Victoria Furcoiu, Roxana Neagu, Camelia Chirchiboi, Oana Stephanie Roșu.

Premiile vor fi oferite separat pentru fiecare secțiune. Lucrările aferente celor două premii întâi vor fi publicate în revistele tipărite „Leviathan” și „Ex Libris”.

În vederea inițierii unui atelier de lucru li se recomandă celor interesați să schițeze creațiile într-o ciornă și să le trimită pe adresa lica_barbu55@yahoo.ro, urmând să primească sugestii, idei pentru realizarea unor lucrări de calitate, pentru unele îndrumări și sugestii constructive privind conținutul lucrărilor, corectarea greșelilor gramaticale și de expresie.

Pe pagina „Secția de Împrumut pentru copii. Ludotecă” de pe Facebook vor fi deschise rubrici speciale pentru acest concurs, precum și rubrici privind „Arta de a scrie” și „Arta de a citi”.