În perioada 1 februarie-1 martie se fac înscrieri pentru Concursul național de creație literară „Și eu știu să scriu!”, ediția I

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila și Asociația Culturală „Leviathan” organizează Concursul național de creație literară „Și eu știu să scriu!”, ediția I. Manifestarea este destinată copiilor cu vârste între 7 și 14 ani și își propune descoperirea și promovarea tinerelor talente, precum și stimularea pasiunii elevilor pentru creația literară și pentru lectură.

La concurs pot participa copii din țară și din străinătate. Tema și stilul literar sunt libere. Înscrierea participanților se face în perioada 1 februarie – 1 martie 2021 pe adresa de email sectiacopiibjbraila@gmail.com.

Criterii de evaluare:  respectarea normelor de tehnoredactare, corectitudinea exprimării (ortografie, punctuație), impactul mesajului transmis, gradul de complexitate al lucrării, creativitatea (limbaj figurat, imagini artistice), originalitatea temei.

„În vederea inițierii unui atelier de lucru vă recomandăm să schițați creațiile într-o ciornă și să le trimiteți pe adresa lica_barbu55@yahoo.ro urmând să primiți sugestii, idei pentru realizarea unor lucrări de calitate.

Pe pagina «Secția de Împrumut pentru copii. Ludotecă» de pe Facebook vom deschide rubrici speciale pentru acest concurs, rubrici privind  «Arta de a scrie» și «Arta de a citi», care dorim să vă fie de mult ajutor. Cine are talent la desen e bine să-și ilustreze creația literară. Evident, acest fapt va fi apreciat.

Lucrările, împreună cu fișa de înscriere, vor fi trimise în format electronic/ scanat pe adresa de email sectiacopiibjbraila@gmail.com, cu mențiunea pentru concursul «Și eu știu să scriu!».

Premiile vor fi oferite separat pentru fiecare secțiune (7-10 ani și respectiv 11-14 ani).

Lucrările celor două premii întâi vor fi publicate în revistele tipărite Leviathan și Ex Libris”, anunță organizatorii.

Juriul va fi format din oameni de cultură, scriitori, jurnaliști, precum și un copil de vârsta concurenților.