ÎN PERIOADA 14 – 21 IULIE POLIŢIŞTII LOCALI BRĂILENI AU APLICAT AMENZI ÎN VALOARE DE 161.560 LEI

În perioada 14 – 21 iulie, poliţiştii locali brăileni au aplicat un număr de 206 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 161.560 lei.

Astfel, pe linia CURĂŢENIEI, în perioada menționată au fost depistate şi sancţionate 9 persoane cu amenzi în valoare de 10.700 lei. Între acestea amintim:

*Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost sancţionate contravenţional  4  persoane cu amenzi în valoare de 8.500 lei;

*Pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice au fost sancţionate contravenţional 4 persoane cu amenzi în valoare de 2.000 lei.

În ceea ce privește TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE, au fost aplicate  14  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.350 lei. Între acestea amintim:

* Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, au fost sancționate contravențional  9 persoane cu amenzi în valoare de 850 lei;

*Pentru refuzul de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost depistate și sancționate contravențional  2 persoane cu amenzi în valoare de 1.000 lei.

În urma acțiunilor desfășurate pe linia depistării persoanelor care apelează la mila publicului şi a celor care vagabondează pe raza municipiului Brăila, au fost depistate 4 persoane. Dintre acestea au fost sancţionate contravenţional 2 persoane cu amenzi în valoare de 200 lei.

Cât privește activităţile pe linie de CIRCULAŢIE RUTIERĂ, poliţiştii locali rutieri au aplicat 95 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 139.160 lei şi  de asemenea, au aplicat 44 puncte penalizare. Dintre aceste sancțiuni amintim:

*Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis au fost aplicate 22 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.060 lei şi au fost aplicate 44 puncte penalizare;

*Pentru nerespectarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice au fost aplicate 11 amenzi, în valoare totală de 900 lei;

*Pentru nerespectarea Regulamentului pentru eliberarea și folosirea permiselor de acces auto au fost aplicate 53 de amenzi, în valoare de 132.000 lei;

*Pentru nerespectarea prevederilor privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător, au fost aplicate un număr de 7 amenzi, în valoare totală de 500 lei.