În perioada 2–23 mai se pot face înscrieri pentru Festivalul Concurs de Muzică Folk „Seară de Mai”

Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în parteneriat cu Asociația Clubul de Turism “Proilavia” organizează în perioada 26-27 mai cea de a XII-a ediție a Festivalul Concurs de Muzică Folk „Seară de Mai”.

Manifestarea se adresează tinerilor brăileni care doresc să-și afirme potențialul artistic în domeniul muzicii folk și se va desfășura open-air, în curtea casei în care a trăit familia armatorului grec Ianis Matukis, în Piața Poligon.

Concursul este structurat pe două categorii de vârstă, 9-14 ani și 15-25 ani, participanții urmând să interpreteze două piese, la alegere, fie din repertoriul național sau internațional, fie creații proprii.

Înscrierea participanților se va putea face în perioada 2–23 mai 2023, inclusiv, orele 09:00-16:00, pe baza completării formularului de înscriere la sediul Casei de Cultură a Municipiului Brăila. Regulamentul, formularul de înscriere și alte informații privind condițiile de participare în cadrul ediției a X-a a Festivalului Concurs „Seară de Mai” se regăsesc la sediul Casei de Cultură a Municipiului Brăila, Piața Poligon nr. 2, pe site-ul instituției: www.culturabraila.ro sau pe pagina de Facebook a instituției.

Preselecția participanților înscriși în competiție va avea loc miercuri, 24 mai, începând cu orele 17:00, iar vineri, 26 mai, de la ora 18:00, se va desfășura concursul. Premierea câștigătorilor va avea loc sâmbătă, 27 mai, cu începere de la ora 18.30, în cadrul Galei Laureaților, iar în final spectatorii vor urmări un recital al grupului „Sirius”, câștigătorul ediției anterioare a Festivalului „Seară de Mai”.

Câștigătorii fiecărei categorii vor primi diplome și premii constând în instrumente muzicale. Marele Premiu este o chitară electro-acustică.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns