În perioada 30 septembrie – 3 octombrie va avea loc Târgul Național AgriCultura Brăila 2021

În perioada 30 septembrie – 3 octombrie, pe platforma Brăila Mall se va desfășura cea de a XXIV-a ediție a Târgului Național AgriCultura, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Brăila, cu sprijinul Consiliului Județean, Primăriei Municipiului, Direcției Județene pentru Agricultură, Agricost S.A. – Al Dahra, LAPAR și al Asociației Producătorilor Brăila, în calitate de parteneri.

Evenimentul va reuni și în acest an producătorii agricoli, dealerii de utilaje și echipamente agricole, fermierii, asociațiilor agricole, reprezentanții stațiunilor și institutelor de cercetare-dezvoltare din domeniul agriculturii reuniți sub egida  Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești”, alți specialiști din domeniul agricol, ai industriei alimentare și HORECA,  ai calității și nu numai.

Și-au anunțat participarea dealeri de utilaje agricole (Serv Class, Apan Agriculture Equipments, Etufarm, Iuriaghi, Diagar, Tomit Agri Macchine, Zamtudo Consulting, Lumea fermierilor, Fabioservice) și autoturisme și mașini de teren (grupul Apan Auto, Estmotors); instalații pentru irigat (Inoveco, Tehno World); producători de substanțe pentru fertilizarea și protecția plantelor; horticultori; institute de cercetare-dezvoltare agricolă; stațiuni de cercetare-dezvoltare agricolă, pentru pomicultură, legumicultură, viticultură și vinificație; asociații de producători agricoli; procesatori de produse agricole; procesatori industria alimentară; instituții finanțatoare; mici producători și meșteri populari atât din județul Brăila, cât și din restul țării.

„Deschiderea oficială va avea loc joi, 30 septembrie, la ora 12:00, când și-au anunțat prezența reprezentanți din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, ai membrilor comisiilor de specialitate din Parlamentul României, reprezentanți ai administrației locale, asociațiilor profesionale, instituțiilor de profil,  Camerelor de Comerț, Industrie și Agricultură, reprezentanți din cadrul Facultății de Inginerie și Agronomie din Brăila, etc.

Pe durata celor patru zile se va desfășura un program de evenimente conexe la care sunt invitați să participe fermieri si alți specialiști din domeniu, interesați de tematicile prezentate. Dintre acestea menționăm:

-Conferința „Cercetarea agricolă românească, promotorul industrializării și dezvoltării economice naționale”, sub egida Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești“, susținută de prof. univ. dr. ing. agronom Valeriu Tabără, președinte;

-Conferința „Antreprenorești – Mentalitate antreprenorială pentru dezvoltarea mediului rural“;

-Conferința „Clusterele inovative: o soluție pentru dezvoltarea economică locală“, în parteneriat cu AGROSMART CLUSTER;

-Conferințe și seminarii organizate în parteneriat cu LAPAR și APA Brăila pe teme de maxim interes – Investitii prin PNDR, SubM 17.1 Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor și seminar Măsuri de agromediu, invitați APIA, AFIR, SNIF”, se arată într-un comunicat dat publicității de CCIA Brăila.

De asemenea, cu ocazia deschiderii oficiale, cei prezenți se vor putea bucura de degustări de produse tradiționale în cadrul evenimentului „Ceaunul cu bunătăți“, precum și de vinuri, la standurile expozanților din domeniul viticol.

În zilele de 1, 2 și 3 octombrie se vor organiza extrageri cu premii la care vor putea participa fermierii și vizitatorii târgului. În ultima zi a târgului va avea loc premierea câștigătorilor – Liga Fermierilor BKT.

Programul de vizitare a târgului, împreună cu programul detaliat și actualizat al evenimentelor conexe este disponibil pe pagina de facebook a evenimentului, la office@cciabr.ro și WhatsApp 0729.66.33.99.