În perioada 8-9 aprilie Biblioteca Județeană „Panait Istrati” va găzdui „Brăila Tech Sprint”, primul Hackathon local

În perioada 8-9 aprilie, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila se va desfășura „Brăila Tech Sprint”, primul Hackathon local.

Hackathonul este o competiție ce se desfășoară între concurenți/ echipe care prezintă și dezvoltă proiecte inovative, ce au la bază aplicații și tehnologii de programare și își propun să găsească soluții sustenabile tehnic pentru diversele probleme ale comunității. Pe durata a 24 de ore echipele participante încearcă să aducă proiectele într-un stadiu cât mai avansat de dezvoltare. La finalul competiției cele mai bune proiecte prezentate sunt evaluate de un juriu format din profesori de specialitate, programatori și antreprenori.

Premiile oferite sunt după cum urmează: Premiul I – 3000 de lei; Premiul al II-lea – 1800 de lei; Premiul al III-lea – 900 de lei și Mențiune – 300 de lei.

Concurenții/ echipele interesate se pot înscrie online prin intermediul formularului aflat la adresa: https://hackathon.bjbraila.ro/. Este obligatorie parcurgerea cu atenție a regulamentului competiției, precum și a metodologiei de înscriere și participare.

Etapa de înscriere online se finalizează duminică, 2 aprilie 2023. Înscrierea se consideră finalizată doar în momentul primirii unui email de confirmare.

Competiția începe sâmbătă, 8 aprilie, la ora 09:00, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila (Piața Poligon nr. 4), Sala de lectură, etajul I. Accesul în sală nu mai este permis după ora menționată.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, Consiliul Județean, Primăria Brăila și Inspectoratul Școlar Județean.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns