În perioada 9-16 martie polițiștii locali brăileni au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 66000 lei

În perioada 9-16 martie polițiștii locali brăileni au aplicat 196 de amenzi, în valoare totală de 66.155 lei.

În ceea ce privește acțiunile desfășurate pe linia curățeniei municipiului Brăila, în perioada analizată au fost sancționate 3 persoane cu amenzi în valoare totală de 2.250 lei, pentru tăierea ori scoaterea din rădăcini a unor arbori, puieți ori lăstari, fără aprobarea serviciilor de specialitate ale Primăriei Municipiului Brăila, precum și pentru  lipirea afișelor sau anunțurilor publicitare în alte locuri decât pe panourile de afișaj.

Pe de altă parte, o persoană a primit o amendă în valoare de 200 lei pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate.

De asemenea, în perioada 10-15 martie polițiștii locali au fost efectuat acțiuni împreună cu reprezentanți ai S.C. Braicar S.A. Brăila, pe linia depistării cetățenilor care călătoresc fără bilet sau abonament pe mijloacele de transport în comun. Au fost depistate și sancționate  contravențional  25  persoane, cu amenzi  în valoare totală de 2.200 lei. Au fost eliberate 46 bilete de suprataxă, în valoare de 1.380 lei.

În ceea ce privește activitățile pe linie de circulație rutieră, polițiștii locali rutieri au aplicat 101 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 40.505 lei și în plus, au  aplicat 112 puncte de penalizare pentru contravenții precum: *nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staționarea și accesul interzis; *nerespectarea prevederilor legale privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere; *nerespectarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din Municipiului Brăila; *nerespectarea Regulamentului pentru eliberarea și folosirea permiselor de acces auto pentru circulația autovehiculelor pe străzile Municipiului Brăila; *nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr. 248/2008 privind interzicerea expunerii spre vânzare a autovehiculelor pe terenul domeniului public și privat al Municipiului Brăila; *nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003 privind circulația și staționarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulația pietonilor, pe scuaruri, în alveole și în stațiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate și semnalizate corespunzător.