În plină campanie, PSD Brăila își scoate profitul electoral de pe urma investirii banilor publici în HC Dunărea. Și dacă cineva îndrăznește să spună că despre asta este vorba, e acuzat că „a aruncat cu noroi în HC Dunărea”

„ANUNȚ ÎNCHIDERE CIRCULAȚIE RUTIERĂ: Începând de vineri 17 mai 2024, ora 22.00, până duminică 19 mai 2024 ora 6.00, pe Calea Călărașilor, tronsonul cuprins între Str. Griviței și Bd-ul Independenței (între Str. Griviței și Palatul Agriculturii).

HC Dunărea Brăila, organizează sâmbătă, 18 mai 2024, după meciul din cadrul etapei a XXVI-a disputat la Sala Polivalentă, un eveniment special dedicat performanței înregistrate de echipa feminină de handbal HC Dunărea Brăila.

Astfel, începând cu ora 19.15, va avea loc o paradă pe traseul Sala Polivalentă – Str. Pietății – Bariera Călărașilor – Calea Călărașilor, iar în fața Palatului Agriculturii se va amplasa o scenă pentru prezentarea echipei H.C. Dunărea Brăila (medaliată cu argint la Cupa României și calificată în Final Four-ul European) și a echipei tineret (campioană națională) urmată de un mega-concert pentru a sărbători performanța extraordinară din acest sezon” – este anunțul transmis presei de Primăria municipiului Brăila.

Se închide pentru mai mult de 30 de ore circulația rutieră într-o zonă foarte circulată a orașului, pentru a sărbători performanța extraordinară a HC Dunărea, după cum spune administrația locală PSD.

În realitate, ceea ce se întâmplă este că performanța clubului HC Dunărea este folosită de PSD Brăila în scop electoral, cu circa două săptămâni înainte de alegerile locale.

Indiferent cât o fac pe inocenții PSD-iștii și fanii lor interesați sau dezinteresați, se vede de la o poștă că despre asta este vorba. Iar PSD-iștii și fanii lor n-au decât să susțină la nesfârșit că cine nu aplaudă aceste manifestări organizate chipurile pentru a onora performanțele HC Dunărea, nu face decât să „arunce cu noroi în HC Dunărea/ sportul brăilean”.

Eu, una, sunt printre cei care recunosc faptul că HC Dunărea a obținut rezultate meritorii în ultima perioadă și că performanța clubului merită onorată. Dar sunt, de asemenea, printre cei care știu că dacă nu era o perioadă electorală, PSD-iștii care conduc Consiliul Județean și Primăria nu ar fi oprit circulația pe Calea Călărașilor pentru 30 de ore, ca să sărbătorească performanțele HC Dunărea.

Nu s-a întrerupt atât timp circulația nici la Zilele Brăilei. Pentru parada pe care o au în vedere Primăria și Consiliul Județean – principalii finanțatori ai clubului -, se putea opri circulația timp de o oră, două, trei, așa cum s-a făcut de fiecare dată când avea loc o paradă în zona amintită. Iar mega-concertul se putea desfășura pe scena de pe Esplanadă, acolo unde se desfășoară de obicei concertele de acest gen.

Dar PSD-iștii Marian Dragomir și Iulian Chiriac blochează circulația timp de 30 de ore pentru ca un număr cât mai mare de brăileni să afle că se sărbătorește performanța HC Dunărea, echipă finanțată generos și în același timp preferențial din banul public de candidații PSD Marian Dragomir și Iulian Chiriac și de partidul lor.

Nu era suficient că circulația rutieră în oraș a fost și așa dată peste din cap în ultimii ani din cauza unor șantiere care depășesc cu mult termenul limită anunțat inițial; asta ne mai trebuia: încă un tronson din zona centrală blocat și alte câteva artere din zonă care să fie și mai aglomerate de circulația deviată, doar pentru că MEGAlomania lui Dragomir și Chiriac a inventat încă un mod de a aduna voturi.

Toată MEGĂ-reala asta având ca pretext onorarea performanțelor HC Dunărea, cu blocarea circulației timp de 30 de ore pe tronsonul amintit mai sus, are legătură în primul rând cu cu disperarea PSD-iștilor în a aduna cât mai multe voturi în municipiu, pentru că pe județ treaba e nasoală pentru ei, scuzați-mi expresia. De aceea au nevoie de vizibilitate maximă și sunt gata să o obțină blocând circulația în fața Palatului Administrativ, dacă de asta e nevoie ca să atragă atenția cât mai multor brăileni. De aceea sunt atât de virulenți PSD-iștii și fanii lor declarați sau nedeclarați în a-i ataca pe cei care spun public că e vorba în primul rând de interesele electorale ale PSD,  nu despre HC Dunărea.

Dragomir și Chiriac consideră că e momentul potrivit pentru a culege beneficiile electorale de pe urma faptului că au favorizat HC Dunărea când a fost vorba de alocarea fondurilor publice pentru susținerea sportului local. Și acum se folosesc de HC Dunărea și pun la paradă jucătoarele pentru interesul electoral al PSD-ului.

Când te folosești de niște oameni și de rezultatele lor și îi scoți la paradă când îți pică ție mai bine, ca să scoți profit electoral de pe urma succeselor lor, se cheamă că nu respecți cu adevărat acei oameni; doar te folosești de ei. Ai dat banul (care nu e banul tău, e banul nostru, dar tu ești cel care-l gestionezi), vrei să-ți scoți profitul.

Dincolo de faptul că HC Dunărea a beneficiat în mod preferențial de fonduri publice pentru că are legătură cu PSD-ul (și eu, una, nu-i reproșez asta președintelui HC Dunărea, Adrian Manole, pentru că nu el și-a dat acele fonduri, ci șefii PSD ai administrației locale i le-au dat), clubul a utilizat cu folos acei bani în ultima perioadă. Asta, eu, una, nu o contest.

Performanțele HC Dunărea merită onorate. Dar dacă era vorba doar despre HC Dunărea, Chiriac și Dragomir nu opreau circulația timp de 30 de ore doar pentru o paradă a echipei care durează cel mult câteva ore și un concert care, iarăși, durează câteva ore.

Aici e vorba în primul rând de interesele electorale ale PSD, nu despre performanțele HC Dunărea. HC Dunărea e doar pretextul.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns