În prima jumătate a acestui an, în județul Brăila, inspectorii RAR au verificat 792 de vehicule. 11% dintre acestea prezentau pericol iminent de accident

În primele șase luni ale anul 2022, la nivelul județului Brăila, inspectorii RAR (Registrul Auto Român) au verificat 792 de vehicule.

Potrivit unui comunicat dat publicității, dintre acestea, 38,51% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 88 (11,11%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 2,65% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 1,01% aveau probleme legate de identificare și 1,52% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în această regiune au fost aplicate 184 de amenzi contravenționale și au fost retrase 180 de certificate de înmatriculare.

„În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Atragem atenția că rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, se arată în comunicatul amintit.

 

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns