În prima jumătate a acestui an, inspectorii RAR au verificat în trafic în județul Brăila aproape 1000 de vehicule

În primele șase luni ale acestui an în județul Brăila au fost verificate în trafic din punct de vedere tehnic un număr de 935 de vehicule. Dintre acestea, 37,76% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 100 (10,7%) prezentau pericol iminent de accident. Sunt informații furnizate de Registrul Auto Român, într-un comunicat dat publicității.

În document se mai arată că din totalul autovehiculelor oprite, în 2,37% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării și 1,39% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în județul Brăila au fost aplicate 192 de amenzi contravenționale și au fost retrase 180 de certificate de înmatriculare.

„În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Atragem atenția că rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, precizează biroul de presă al RAR.

 

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns