În prima jumătate a anului 2021 pe raza județului Brăila s-au înregistrat în medie 48 de patrule de poliție/zi, dintre care 23 de patrule în mediul urban și 25 în mediul rural

În semestrul I al acestui an pe raza județului Brăila s-au înregistrat în medie 48 de patrule de poliție/zi, dintre care 23 de patrule în mediul urban și 25 în mediul rural. Totodată, în dispozitivele de patrulare au fost incluse, în medie, 22 de patrule mixte/zi, compuse din polițiști și jandarmi (13 patrule mixte/zi în mediul urban și 9 patrule mixte/zi în cel rural).

Potrivit unei informări făcute de Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică (ATOP) Brăila, în cadrul activităților curente, polițiștii din structurile de siguranță publică și patrulare au fost sesizați cu privire la săvârșirea a 1140 de infracțiuni comise în stradă (803 în mediul urban și 337 în mediul rural) și au descoperit 200 de infracțiuni în flagrant (150 în mediul urban și 50 în mediul rural). De asemenea, au intervenit la 7070 de evenimente (4490 în mediul urban și 2580 în mediul rural).

În ceea ce privește Poliția de proximitate, „în perioada menționată s-a urmărit în principal crearea unui sistem integrat de ordine publică prin apropierea de comunitate, cunoașterea populației și a situației operative, accentuarea laturii preventive a acțiunilor polițienești și realizarea unie bune colaborări cu lucrătorii celorlalte formațiuni operative.

Astfel, în semestrul I 2021 s-au desfășurat un număr de 681 activități în comunitate, dintre care 39 cu administrația publică locală, 508 în unitățile de învățământ, 62 cu asociațiile de proprietari și 32 cu alte instituții. Totodată, au fost desfășurate 40 de activități pentru prevenirea victimizării bătrânilor, iar la punctele de consiliere au fost primite 2733 de persoane.

De asemenea, polițiștii de proximitate au primit spre instrumentare un număr de 506 dosare penale ce au privit infracțiuni cu un grad redus de pericol social, fiind soluționate în perioada analizată un număr de 463 de dosare” – se mai arată în informarea amintită.