În primul an al acestui mandat CJ Brăila a alocat circa 1.270.000 lei pentru desfășurarea unor programe sportive locale

În primul an al actualului mandat, CJ Brăila a alocat circa 1.270.000 lei pentru programe sportive desfășurate de diverse asociații sau cluburi locale – este declarația președintelui CJ, Iulian Chiriac.

În contextul în care luna aceasta se împlinește un an de la începutul mandatului său în fruntea CJ, Chiriac a prezentat un bilanț al activității desfășurate în perioada amintită, iar acesta include și domeniul activităților sportive: „Am continuat finanțarea handbalului feminin, așa cum am făcut-o și în ultimii ani și voi privi cu același interes și susținere echipele participante în ligile naționale.

Totodată, am continuat să îndrept atenția Consiliului Județean Brăila și către sportul de masă. Toți reprezentanții sportului brăilean au avut deschidere către performanță din partea mea. Baschetul, fotbalul, voieiul și oina sunt sporturile care au fost finanțate prin Legea 69, în baza depunerii unor proiecte de management serioase. A fost un pas important pentru susținerea sportului din oraș, iar extinderea cluburilor spre alte ramuri sportive are să fie o prioritate pentru viitor. Orice sport trebuie susținut, iar oamenii care fac asta, și o fac în prezent din pură pasiune, trebuie sprijiniți de către autoritățile locale, fie că vorbim de sporturile de echipă sau de sporturile individuale”.

Chiriac a mai precizat că CJ a aprobat finanțarea a cinci programe sportive, dintre care patru au fost derulate de cluburi private (”Viitorul Ianca”, ”Sport Plus”, ”Dacia Unirea” și ”Cuza Pirates”):

*”Fotbal, prezent și viitor – Faza a II-a”, al Clubului Sportiv ”Viitorul” Ianca – 258.340 lei

*”Renașterea voleiului brăilean de performanță”, al Clubului Sportiv ”Sport Plus” Brăila – 167.539 lei

*”Dacia Unirea – Drumul spre performanță în fotbalul brăilean”, al Asociației Fotbal Club 1919 ”Dacia Unirea” Brăila – 597.156 lei

*”Educație și sănătate prin baschet”, al Clubului Sportiv ”Cuza Pirates” Brăila – 234.144 lei

*“Oina – tradiție și continuitate la Surdila Greci – participare la Cupa Satelor 2021”, al Asociației Club Sportiv Victoria, Surdila-Greci – 12.750 lei.

(sursă foto – Facebook Dacia Unirea Brăila)