În primul semestru al acestui an au fost oferite brăilenilor prin AJOFM un număr de 3547 de locuri de muncă vacante și s-au angajat 1753 de persoane

În primul semestru al acestui an au fost puse la dispoziția brăilenilor un  număr de 3547 de locuri de muncă vacante. Potrivit datelor furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Brăila, principalele domenii de activitate în care s-au făcut angajări au fost: construcții, fabricarea de echipamente electrice și electronice pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule, comerț, activități de servicii administrative și activități de servicii de suport, transport și depozitare, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, industrie alimentară, hoteluri și restaurante, sănătate și asistență socială.

Pe de altă parte, în perioada menționată au fost cuprinse în diverse programe ale AJOFM 2342 de persoane, dintre care 536 de tineri cu vârsta mai mică de 25 de ani, 1151 persoane peste 45 de ani, 1051 femei, 38 de persoane cu handicap,  215 persoane de etnie romă, 30 de cetățeni străini.

Ca urmare a implementării Programului de Ocupare a Forței de Muncă au fost încadrate în muncă 1753 de persoane. Dintre acestea 60% (1052) au fost din mediul urban și 40% (701) au fost din mediul rural. 1500 dintre persoanele menționate au fost încadrate pe o perioadă nedeterminată, iar 253 pe o perioadă determinată.

În aceeași perioadă angajatorii brăileni au solicitat subvenții pentru susținerea unui număr de 72 de locuri de muncă vacante ce au fost ocupate de șomeri/persoane care aparțineau unor categorii dezavantajate.

În prima jumătate a anului AJOFM  Brăila a organizat 8 programe de formare profesională, în care au fost cuprinși 97 de șomeri. Dintre aceștia s-au încadrat în muncă 33 de șomeri.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns