În ultima săptămână polițiștii locali brăileni au aplicat 159 de amenzi, în valoare totală de 76.145 lei

În perioada 12 – 20 octombrie polițiștii locali brăileni au constatat și aplicat 159 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 76.145 lei.

Astfel,  PE LINIA CURĂȚENIEI MUNICIPIULUI BRĂILA, în perioada menționată au fost depistate 7 persoane care aruncau  pe domeniul public, precum și în alte locuri publice, reziduuri (menajere, industriale, vegetale, moloz), acestea fiind sacționate cu amenzi în valoare de 8.000 lei.

În ceea ce privește TULBURAREA ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE, au fost constatate și aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.400 lei, dintre care amintim:

*Pentru săvârșirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea și liniștea publică, să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea acestora, au fost sancționate contravențional 3 persoane, cu amenzi în valoare de 1.200 lei.

*Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate sancționate contravențional 4 persoane cu amenzi în valoare de 700 lei.

*Pentru refuzul de a furniza date pentru stabilirea identității sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost sancționate contravențional 5 persoane cu amenzi în valoare de 3.500 lei.

*un bărbat în vârstă de 56 ani a fost sancționat cu o amendă în valoare de 100 lei pentru lăsarea în libertate, fără supraveghere, a unui câine de rasă comună, în fața imobilului unde locuiește.

* o femeie în vârstă de 23 ani a fost amendată cu 500 lei, fiind depistată pe Șoseaua Rm. Sărat atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale.

În privința CIRCULAȚIEI RUTIERE, pe lângă activitățile preventive, polițiștii locali rutieri au aplicat 79 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 21.070 lei și 103 puncte penalizare.

Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staționarea și accesul interzis, au fost aplicate 50 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 9.570 lei și 103 puncte penalizare.

Pentru nerespectarea prevederilor Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice au fost aplicate 7 amenzi în valoare de 1.200 lei.

Pentru nerespectarea prevederilor Regulamentului pentru eliberarea și folosirea permiselor de acces auto au fost aplicate 3 amenzi în valoare de 7.500 lei.

Pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația și staționarea autovehiculelor pe trotuare au fost aplicate 9 amenzi în valoare totală de 2.500 lei.