În ultimii 7 ani în județul Brăila numărul deceselor la mia de locuitori a fost de 2 ori mai mare decât numărul nou-născuților

„La data de 1 octombrie 2021 populația județului Brăila era de 333.807 locuitori, dintre care populația urbană era de 216.447 persoane, iar cea rurală era de 117.360 de persoane.

Mortalitatea generală (numărul de decese la mia de locuitori) în perioada 2015-2021 a fost în fiecare an de circa 2 ori mai mare decât numărul nou-născuților, conturând sporul negativ al județului” – sunt informațiile prezentate într-un raport privind starea de sănătate a populației județului, prezentat de conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila.

Potrivit documentului amintit, evoluția ratei natalității în ultimii ani, precum și cea a mortalității, au avut o evoluție oscilantă în ultimii 7 ani, după cum se vede în tabel.

În ceea ce privește cauzele de deces, principalele afecțiuni incriminate au fost următoarele: bolile aparatului circulator, tumorile, bolile aparatului digestiv și cele respiratorii, urmate de leziunile traumatice.

Sporul natural înregistrează valori negative în mod constant, iar evoluția mortalității infantile este prezentată în tabelul următor:

În ceea ce privește morbiditatea prin boli transmisibile în perioada 2015-2021, se constată că aceste boli au avut o evoluție oscilantă.

Dacă discutăm despre incapacitatea temporară de muncă datorată bolilor transmisibile și netransmisibile, se constată o scădere în anul 2021: