În urma controalelor făcute în motelurile din județul Brăila, inspectorii ITM au aplicat 6 amenzi, în valoare totală de 3.000 lei

În perioada 28 august – 8 septembrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Brăila a efectuat 26 de controale la agenți economici care desfășoară activități de tipul moteluri, facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată și alte alte servicii de cazare.

În urma controalelor au fost aplicat 6 sancțiuni contravenționale. în valoare totală de 3.000 lei pentru nereguli constatate în domeniul relațiilor de muncă.

De asemenea, s-a urmărit și modul în care au fost îndeplinite măsurile dispuse cu ocazia controalelor anterioare, acolo unde a fost cazul, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Verrificările făcute de ITM Brăila s-au încadrat în campania desfășurată la nivel național pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă și pentru verificarea modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor de către angajatorii care desfășoară activitățile amintite mai sus. Campania a fost demarată ca urmare a informatiile apărute în presă, dar și a unor sesizări primite la nivelul MMSS, potrivit cărora în unități de cazare de mici dimensiuni, de genul pensiunilor turistice, se desfășoară de fapt activități de asistență socială cu cazare (specifice azilelor).