În Ziua Regalității, Trenul Regal va trece prin Brăila

Anul acesta, Trenul Regal va face o călătorie simbolică de Ziua Reagalității (10 Mai) și va opri la Ploiești, Buzău, Brăila și Galați.

Într-un comunicat dat publictății se arată: „Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, dorește să mulțumească tuturor comunităților locale pentru efortul pe care oamenii din toate domeniile de activitate l-au făcut în acești ultimi doi ani și jumătate, plini de dificultăți și de îngrijorări.

Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu, împreună cu Alteța Sa Regală Principesa Sofia, vor sărbători 10 Mai 2022, deopotrivă Ziua Regală și Ziua Independenței Naționale, alături de locuitorii celor patru județe pe care le vizitează.

Pe parcursul călătoriei cu Trenul Regal, Familia Regală va fi alături de voluntari ai Crucii Roșii Române, ai Fundației Regale Margareta a României, precum și alături de elevi olimpici, de veterani Invictus și de persoanele vârstnice și copii beneficiari ai proiectelor umanitare, sociale, educaționale și culturale patronate de Majestatea Sa”.

Trenul Regal va pleca din Gara Regală Băneasa, mâine, la ora 11.00. La ora 10.40, va avea loc un ceremonial militar pe peronul gării. Își vor da concursul Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, precum și militarii Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul.

(sursă foto – pagina de facebook Familia Regala a Romaniei)