Incendiile de vegetație uscată, în creștere în județul Brăila, comparativ cu anul trecut: de la 66 în prima jumătate a anului 2021, s-a ajuns la 339 în prima jumătate a acestui an

Atenție la pericolul incendiilor de vegetație uscată! Este semnalul de alarmă tras de pompierii brăileni, în contextul în care numai în prima săptămână a lunii iulie, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dunărea Brăila s-au înregistrat 24 de incendii de acest tip, comparativ cu 28, în perioada similară a anului trecut.

Șeful ISU Dunărea Brăila, col. Cristian Ion, a declarat că din constatările pompierilor din ultimii ani, principala cauză a incediilor de vegetație uscată o reprezintă faptul că sunt aruncate la întâmplare resturi de țigară, pe locul doi în top fiind arderile nesupravegheate.

De asemenea, col. Ion a mai spus că în acest an, la nivelul județului Brăila numărul incendiilor de vegetație uscată a crescut considerabil, în comparație cu anul trecut: dacă în primele șase luni ale anului 2021 au fost înregistrate 66 de intervenții la incendii de acest tip, în primele șase luni ale anului 2022 s-au înregistrat 339 de intervenții.

Inspectorul șef al ISU Dunărea Brăila a amintit și principalale măsuri de prevenire a incendiilor de vegetație uscată: