Incendiu azi-noapte, intr-un bloc din Braila

Untitled

Panica, noaptea trecuta,  intr-un bloc din cartierul brailean Obor. Un incediu izbucnit intr-un apartament de la etajul  IV a bagat in sperieti zeci de familii, dupa ce fumul gros a umplut toata scara, iar un geam a explodat cu o bubuitura puternica.

Incidentul s-a petrecut in jurul 1, cand locatarii din bloc s-au trezit din cauza unei explozii care i-a facut sa sara din asternut. Cand au iesit pe scara, pentru a vedea ce se intampla, oamenii au constatat ca holul blocului era plin de fum si speriati, au sunat la 112. Unul dintre locatari a intrat in apartamentul unde izbucnise incendiul si l-a ajutat pe proprietarul care, disperat, cara apa din baie, incercand sa stinga lucrurile care ardeau in dormitor. Omul a constatat ca geamul care explodase se afla in bucatarie, astfel incat prima banuiala a fost aceea ca era vorba de o acumulare de gaze.

Dupa ce, minute in sir a stat in casa, in fumul inecacios, incercand sa-si salveze buurile, odata ce au venit pompierii si a putut sa iasa in casa, proprietarul apartamentului a lesinat si a fost preluat de o ambulanta, care l-a transportat la spital. In locuinta afectata de incendiu se mai aflau o femeie si un copil, insa acestia au scapat doar cu sperietura.

Pompierii continua cercetarile, pentru a stabili cauza incendiului, iar echipele de specialisti au verificat instalatia de gaz metan, insa nu au depistat  scurgeri de gaze pe scara, sau in apartamentul afectat.