Incep evacuarile in zona portului Braila, inainte de anuntata viitura

P1070431

Primaria municipiului Braila a inceput evacuarile din caminul de pe strada Ancorei, din port,  ca masura de prevedere, inainte de anuntata viitura pe Dunare. Edilul-sef Aurel Simionescu a anuntat astazi ca au fost oferite locuinte sociale la circa 70 de persoane, iar restul,  circa 30 de locatari, sunt pregatiti sa fie mutati in orice moment, daca nivelul apei va creste amenintator in zona. Primarul a explicat ca cei ramasi in camin vor fi dusi in tabara de la Lacu Sarat imediat ce se va considera ca situatia devine periculoasa.

Municipalitatea va profita de acest potential pericol pentru a goli caminul, care oricum urmeaza a fi renovat si reamenajat pe bani europeni. Simionescu a explicat ca are in vedere o reabilitare a cladirilor din intreaga zona a portului, pentru ca turistii care vin cu vasele pe Dunare si coboara pe faleza sa nu dea cu ochii de „chilotii atarnati pe sarma si de mizeria de acolo”.

Care sunt masurile luate de Municipalitate in vederea prevenirii inundatiilor pe faleza, aflati in scurt timp, intr-o inregistrare video.