INCEP INSCRIERILE LA CEA DE A III-A EDITIE A CONCURSULUI NATIONAL DE PROZA SCURTA „FANUS NEAGU”

Biblioteca Judeteana ”Panait Istrati” Braila anunta ca incep inscrierile la cea de a III-a editie a Concursului national de proza scurta „Fanus Neagu”, care se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 11 si 25 de ani.

Regulamentul de participare prevede urmatoarele:

* Autorii pot participa cu maxim 2 lucrari, nu mai mari de 15 pagini, format A4;

* Organizatorii solicita prezentarea de lucrari care pana la data inscrierii in concurs nu au mai fost publicate, sau nu au fost cuprinse intr-un contract de editare viitor;

* Lucrarile, insotite de fisa de inscriere, vor fi trimise in format electronic pe adresa de e-mail concurs_fanus_neagu@bjbraila.ro , pana la data de 28 aprilie 2017, inclusiv;

* Textul lucrarii va fi tehnoredactat folosindu-se fontul Times New Roman cu semnele diacritice specifice limbii romane, inaltimea caracterului fiind de 12 si vor avea trecute in coltul din dreapta sus datele participantului: nume si prenume, localitatea, judetul (pentru elevi se vor mai mentiona: clasa, scoala de provenienta, numele profesorului coordonator), adresa de e-mail, telefon;

* Lucrarile care nu se inscriu in genul indicat, care nu respecta normele de redactare corecta sau care au greseli de ortografie, vor fi eliminate;

* Lucrarile care se dovedesc a fi plagiate vor fi eliminate din concurs.

Juriul va fi format din scriitori, critici literari, profesori de prestigiu, iar lucrarile vor fi incadrate si evaluate in trei categorii de varsta: 11 – 14 ani; 15 – 19 ani; 20 – 25 ani.

Presedinte de onoare al juriului este Anita Neagu, fiica scriitorului.

Premiile vor fi acordate pe sectiuni, astfel: * Marele Premiu ”Fanus Neagu” al concursului; * 3 Premii I, cate unul pentru fiecare categorie de varsta; * 3 Premii II, cate unul pentru fiecare categorie de varsta; * 3 Premii III, cate unul pentru fiecare categorie de varsta; * 3 Mentiuni, cate una pentru fiecare categorie de varsta.

Premiile in bani, in valoare impozabila, sunt urmatoarele: * Marele Premiu ”Fanus Neagu” – 1000 lei; * Premiul I – 800 lei; * Premiul II – 600 lei; * Premiul III – 400 lei; * Mentiune – 200 lei.

Agentii economici, scolile si liceele, institutiile de cultura sau alte institutii din judetul Braila pot acorda premii speciale. Vor fi acordate si alte distinctii, iar premiile vor consta in bani si carti.

Premierea va avea loc la Biblioteca Judeteana ”Panait Istrati” Braila in data de 16 iunie 2017.

Lucrarile premiate vor fi publicate pe site-ul concursului (https://concursfanusneagu.bjbraila.ro), precum si in antologia de proza scurta, „Fanusiana” editata de Editura ”Proilavia” a Bibliotecii Judetene ”Panait Istrati” Braila.