Încep înscrierile la doua ediție a competiției Brăila Tech Sprint 2024

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila anunță că se fac înscrieri la a doua ediție a competiției Brăila Tech Sprint 2024, care va avea loc în perioada 24 – 25 februarie la Casa Tineretului.

La evenimentul de tip hackathon sunt invitați să se înscrie tinerii programatori din județele Brăila, Buzău, Galați, Ialomița, Vrancea și Tulcea.

Concursul este organizat de Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și CONAF – Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – Brăila.

„Societatea informatizată are nevoie de tot mai mulți specialiști în domeniul informaticii și al tehnologiei informației. Pentru educație, în general, pregătirea de performanță a elevilor în domeniul informaticii este o provocare continuă, care trebuie atinsă utilizând toate posibilitățile pe care le avem la dispoziție.

Această pregătire trebuie dublată de stimularea spiritului competitiv, dar și de formarea abilităților de a iniția și dezvolta o afacere proprie în domeniul IT. Scopul competiției este acela de a stimula exprimarea ideilor inovative, de a încuraja lucrul în echipă, de a contribui la dezvoltarea unei gândiri bazate pe identificarea de probleme și soluții, precum și de a susține implementarea soluțiilor identificate prin acordarea de premii și facilitarea formării legăturilor cu centrele de cercetare din universități și industriale locale”, spun organizatorii.

Vor fi premiate cele mai bune idei informatice prezentate sub forma de startup, competențele antreprenoriale fiind, de asemenea, necesar a fi susținute și încurajate.

Premiile oferite sunt următoarele: *Premiul I – 3000 lei; *Premiul al II-lea – 1800 lei; *Premiul al III-lea – 900 lei; trei Mențiuni de câte 500 lei fiecare).

Cadrele didactice care doresc să se implice vor beneficia, la cerere, de adeverințe în acest sens. Orice elev, în echipă sau individual, coordonat sau nu de către un cadru didactic, are o șansă să își depășească limitele și să devină mai bun în doar 24 de ore, dacă deja deține cunoștințe de programare suficiente.

Înscrierile sunt online și se închid marți, 20 februarie. Competiția se va desfășura  începând de sâmbătă, 24 februarie, ora 10, până duminică, 25 februarie, ora 13 (este inclusă și etapa de jurizare și premiere).

Toate detaliile competiției se găsesc aici: https://hackathon.bjbraila.ro/ . Întrebări suplimentare pot fi adresate aici: hackathon@bjbraila.ro .