Incep inscrierile la editia de vara a Clubului de Vacanta, din cadrul Bibliotecii ”Panait Istrati”

Untitled

Biblioteca Judeteana ”Panait Istrati” Braila organizeaza si in acest an editia de vara a Clubului de Vacanta, in perioada 04 iulie – 12 august. Incepand din aceasta luna, copiii intre 4 si 18 ani sunt asteptati la peste 40 de ateliere creativ-educative, precum: limbi straine (engleza, franceza, germana), artistice (Arta vocala in teatru, Balet, Dansuri grecesti, Dansuri sportive, Desen si modelaj, Fotografie, Instrumente muzicale – chitara, pian, Istoria artei religioase, Pictura, Teatru de papusi), de loisir (Go, Hoinarind prin Braila, Jiu-jitsu brazilian, Piticot in Franta, Sah), stiintifice (Astronomic, Radioamatorism, Ecologie, Informatica, Istorie – Printi, printese si castele, Sticlarie, Taramul experimentelor), practice (Bricolaj, Handmade, Miniart pentru pici, Sa invatam sa coasem, Sanatate, Scoala Micilor Bucatari si Cofetari).

”Dorim ca prin toate aceste activitati sa la oferim copiilor braileni ocazia sa se distreze, dar si sa invete intr-un mod ludic diferite notiuni care sa-i ajute in viata si la scoala. Din experienta editiilor trecute, pot spune ca atelierele noastre s-au bucurat de mare succes si ne asteptam, prin urmare, ca si in acest an numarul doritorilor sa fie cu mult mai mare decat cel al locurilor puse la dispozitie. De aceea, recomand inscrierea cat mai timpurie, caci, publicul nostru trebuie sa stie, in ciuda eforturilor noastre de dublare a unor ateliere extrem de solicitate anii trecuti si de rezolvare a tuturor solicitarilor, resursele noastre logistice (numarul de sali, numarul de formatori, etc) sunt limitate si orice depasire a numarului de elevi/grupa creeaza probleme de organizare. De asemenea, nu putem impune voluntarilor nostri sa lucreze cu un numar mai mare de copii fata de cel pentru care pot asigura conditii optime. Reamintim ca singura conditie pentru accederea copiilor la aceste ateliere este sa fie inscrisi la biblioteca”, declara Eduard Claudiu Braileanu, sef serviciu Relatii cu Publicul.

Alaturi de echipa bibliotecii, sunt si in acest an numerosi parteneri si voluntari: Georgeta Andries (soprana), Andreea Belciugan, dr. Ionel Bratu, Vasile Costea, Beatrice Costescu, Iuliana si Liviu Dediu (si echipa Clubului Foto-Instant), Gabriel Dura, Fastrakids Braila, Constantin Haraga, Valentina Iumen, Camelia Neagu-Cogalniceanu, Carmen Nedelcu, Catalina Negoita, Sorinel Precup, Iulian Preda, Iulia Maria si Valentin Putanu, Sabina Tudor, Maria si Adrian Vasile (Libraria Carioca), Codrin Vasiloanca, precum si profesorii: Nicoleta Becheanu, Florina Chirpac, Daniela Draghici, Daniela Draghita, Ionela Fedmasu, Georgiana Ichim, Violeta Leoca, Aura Paraschiv, Elena Paparus, Camelia Podaru, Suzana Purice, Ana Robitu, Liliana Rusu, Violeta Tulumis.

Fiecare copil se poate inscrie maxim la 3 ateliere. Inscrierile de fac la Sectia Mediateca, P-ta Poligon, nr. 4.