ÎNCEPÂND CU DATA DE 1 MAI, DOCUMENTELE PENTRU OBȚINEREA ȘOMAJULUI TEHNIC SE DEPUN PRIN APLICAȚIA AICI.GOV.RO

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Brăila anunță că începând din data de 1 mai 2020 documentele pentru obținerea șomajului tehnic se depun prin aplicația aici.gov.ro .

Conducerea AJOFM precizează într-un comunicat dat publicității: „Documentele necesare pentru obținerea șomajului tehnic vor fi transmise, începând de vineri, 1 mai 2020, prin Registratura electronică pusă la dispoziție de Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, https://aici.gov.ro/home.

Transmiterea documentelor prin Registratura electronică va asigura procesarea mai rapidă a documentelor, o evidență mai bună a actelor transmise și va facilita accesul la formularele ce trebuie completate.

De asemenea, cererile vor fi editate în format inteligent, pentru a ajuta angajatorii să calculeze indemnizația solicitată și vor fi limitate erorile cu privire la datele firmei, numărul contului bancar, CNP, etc.

Menționăm că prin aplicația aici.gov.ro vor fi transmise atât documentele pentru plățile făcute prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), cât și pentru cele care sunt gestionate de Ageția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS)”.