ÎNCEPÂND CU DATA DE 14 AUGUST ESTE OBLIGATORIE PURTĂREA MĂȘTII DE PROTECȚIE ÎN PIEȚELE, TÂRGURILE ȘI OBOARELE BRĂILENE

Începând cu data de 14 august este obligatorie purtărea măștii de protecție (care să acopere nasul și gura), pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în piețele, târgurile și oboarele brăilene. Este hotărârea luată astăzi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila.

Mai exact, Hotărârea nr. 32/ 14 august 2020 precizează:

„Art. 1. (1) Începând cu data de 14.08.2020 se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în piețele, târgurile și oboarele identificate de autoritățile publice locale și prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

(2) Piețele, târgurile și oboarele organizate/înființate pe raza unităților administrativ – teritoriale după adoptarea prezentei hotărâri, se vor supune prevederilor acesteia.

Art. 2. Începând cu data de 14.08.2020 se instituie obligativitatea purtării permanente a măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în zonele de așteptare – stații de autobuz, peroane și altele asemenea, precum și în perimetrul de așteptare din exteriorul instituțiilor care lucrează cu publicul.

Art. 3. Se exceptează de la măsurile prevăzute la art. 1 și art. 2 persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută.

Art. 4. Autoritățile publice locale au obligația să aducă la cunoștința locuitorilor prevederile Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila nr. 32 din 14.08.2020, precum și să marcheze corespunzător aceste zone”.