INCEPAND DE AZI, BRAILENII POT FOLOSI CARDURI DE CALATORIE PE MIJLOACELE DE TRANSPORT IN COMUN DIN MUNICIPIU

Incepand de astazi, brailenii pot cumpara carduri de calatorie pe care le pot folosi pe mijloacele de transport in comun pe raza municipiului. Firma Braicar  pune in vanzare 3 tipuri de carduri: cele pentru 10 calatorii (costul este de 15 lei), cele de 20 de calatorii (costul este de 30 de lei) si cele de 20 de calatorii reincarcabil (costul este tot de 20 de lei si ulterior poate fi incarcat cu o noua suma).

Primarul Brailei, Marian Dragomir, considera ca aceste carduri reprezinta o varianta moderna de plata, insa a precizat ca se vor putea folosi in continuare si clasicele bilete: “Am putea sa spunem ca la 1,5 lei biletul, Braila are cel mai ieftin transport public din tara la ora actuala, dar si cele mai mari investitii.

Un lucru inedit pe care vreau sa vi-l prezint este cardul de calatorie, care exista in variante diverse, atat cu un numar fix de calatorii si o suma de bani, dar si varianta reincarcabila. Pentru inceput vor functiona 2 astfel de centre de vanzare a cardurilor, urmand ca in viitor sa avem in cat mai multe locuri posibilitatea de a vinde si cumpara carduri. Consider ca este o diferenta foarte mare intre bilet si card, deoarece biletul este o varianta invechita, dar care va fi folosita in continuare pentru cei care nu isi permit sa cumpere un card. Posesorii cardului nu mai au grija faptului ca au uitat sa cumpere bilet, ca nu gasesc sa cumpere bilet, etc. Cel mai important lucru este ca acest card este valabil pe o perioada nedeterminata, iar daca noi cumparam un card care are 20 de calatorii nu inseamna ca daca nu le-am folosit intr-o luna sau in doua luni acestea expira, ci vor fi valabile intotdeauna”.

Brailenii interesati sa cumpere astfel de carduri o pot face fie la Agentia de bilete a Braicar, situata in Bariera Calarasilor, fie la sediul firmei amintite, de pe Bulevardul Independentei.