“Inclusi in viitor” cu finantare europeana

IMAG0011

Astazi, la sediul Centrului de Informare si Documentare din statiunea Lacu Sarat a avut loc prezentarea proiectului “Inclusi in viitor”, ce are ca beneficiar Directia  Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European,  prin POS DRU 2007-2013 si  vizeaza facilitarea accesului la educatie si  obtinerii unui loc de munca de catre persoanele din cateva categorii sociale vulnerabile. Mai exact, este vorba despre calificarea sau recalificarea unui numar de 140 persoane, intre care se afla rromi, persoane cu handicap sau tineri care nu mai pot fi sustinuti prin sistemul de protectie a copilului, ce vor fi instruiti in meserii precum florar-decorator, lucrator finisor in constructii, lucrator in estetica si igiena corpului, facilitator de dezvoltare comunitara, pedagog social sau asistent maternal profesionist.

De asemenea, in cadrul proiectului se mai organizeaza cursuri de perfectionare  cu personalul din institutii publice care ofera servicii sociale si din administratia publica.

Cursurile, care au inceput in noiembie 2013, vor dura 22 de luni, iar valoarea totala  a proiectului este de 1,686 milioane lei, din care 1,653 milioane reprezinta finantare  nerambursabila.