Inspectoratul Școlar Județean Brăila a semnat ieri Pactul pentru educație antreprenorială inițiat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin

Inspectoratul Școlar Județean Brăila a semnat ieri Pactul pentru educație antreprenorială inițiat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).

Informația am găsit-o astăzi pe site-ul CONAF, fiindcă inspectorului școlar general al Brăilei nu i s-a părut necesar să informeze personal presa locală despre astfel de lucruri, având probabil treburi mai importante de făcut.

Potrivit articolului publicat pe site-ul CONAF, pactul amintit presupune „susținerea dezvoltării competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor prin modalități noi și creative de predare și învățare începând din școala gimnazială și continuând cu învățământul superior”.

„În era calculatorului și a globalizării, tinerii trebuie să dețină un bagaj consistent teoretic și practic pentru viață și profesiune. De aceea, consider că educația antreprenorială are un rol important pe care trebuie să îl valorificăm la maximum, cu toții, în unitățile de învățământ din județul Brăila”, a declarat Canciu la semnarea pactului pentru educație antreprenorială.

„Îmi doresc pentru copiii noștri să beneficieze de educație antreprenorială, pentru a fi pregătiți de inserție profesională ulterioară, fie ca antreprenori, fie ca intraprenori. Accesul la educația antreprenorială poate schimba perspectivele multora dintre ei și va aduce schimbări benefice și în piața muncii, viitorii antreprenori sau angajați beneficiind deja de cunoștințe pe care generația mea și-ar fi dorit să le aibă la debutul vieții profesionale. Tocmai de aceea, apreciez în mod deosebit deschiderea ISJ Brăila, prin persoana domnului inspector școlar general, Cătălin Canciu, de a semna acest acord care ne va permite să împărtășim informații despre antreprenoriat elevilor”, a spus Daniela Cireașă, președintele CONAF Brăila.

(sursă foto – conaf.ro)