Inspectorul școlar general al Brăilei: Nu există nicio „listă a lui Canciu”, e o fabulație!

„Nu există nicio «listă a lui Canciu», este doar o fabulație!” – este declarația inspectorului școlar general al Brăilei, Cătălin Canciu (PNL), cu privire la zvonurile apărute în ultima vreme în sistemul de învățământ local, care spun că noul șef al ISJ are o listă întreagă cu directori de școli care vor fi schimbați în perioada următoare și că schimbările făcute recent sunt doar începutul. Despre acesta zvon a vorbit ieri și profesorul Viorel Botea (PMP), fost inspector școlar general.

Cătălin Canciu ne-a declarat pe această temă: „Nu e vorba despre faptul că «acesta ar fi fost doar începutul»! Nu am o listă cu directori pe care să-i schimb. Dar voi lua măsuri acolo unde am semnale că în anumite școli nu se procedează tocmai în regulă ca stil managerial, ca atitudine față de colegi.

Pe de altă parte, nu se pune problema că schimbarea unuia sau altuia dintre directori ar destabiliza sistemul, cum nici continuarea mandatului unor directori nu reprezintă valoarea totală a sistemului de învățământ brăilean. Sunt unii directori care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, dar cred eu că viitorul concurs care se va organiza pentru funcțiile de directori va fi unul cât de poate de profesionist, ca să fie selectați cei mai buni”.

L-am mai întrebat pe inspectorul școlar general cum comentează temerile unora care spun că la proba orală lucrurile sunt interpretabile și de aceea, corectitudinea acestor concursuri poate fi pusă sub semnul întrebării.

Canciu a răspuns: „Eu sunt un susținător al tuturor activităților făcute corect și întotdeauna acolo unde am fost, de la nivelul clasei, până la cel al ISJ, am demonstrat că sunt un om corect până la cel mai mic amănunt. Și nu sunt vorba goale, nu e demoagogie, am demonstrat lucrul ăsta”.