INSPECTORUL ȘCOLAR GENERAL BOTEA: AM PROPUS ÎNFIINȚAREA UNEI POLICLINICI DE PEDIATRIE UNDE SĂ POATĂ FI FĂCUTE RAPID TESTELE PENTRU COPIII CARE PREZINTĂ SIMPTOME DE INFECTARE CU CORONAVIRUS

Înființarea unei policlinici de pediatrie unde să poată fi făcute rapid testele pentru copiii care prezintă simptome de infectare cu coronavirus – este propunerea făcută în cea mai recentă ședință a Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brăila de către inspectorul școlar general al județului, Viorel Botea.

Șeful ISJ Brăila ne-a dat astăzi mai multe detalii pe această temă: „În ședința CJSU am fost întrebat despre pregătirile privind începerea noului an școlar și în acest context am venit cu o propunere: să facem o policlinică de pediatrie unde să poată fi duși și investigați rapid toți acei copii care prezintă simptome de infectare cu coronavirus.

În primul rând, astfel vom evita efectul traumatizant al așteptării la UPU sau în alt loc unde se vor duce acești copii ca să-și recolteze probe pentru investigații.

În al doilea rând, faptul că există o astfel de policlinică permite și persoanei care vine cu copilul (mamă, tată, bunică, etc) să facă testul respectiv, ca să știm dacă în familie există un caz de îmbolnăvire.

În al treilea rând, în condițiile în care se vorbește despre lipsa de personal medical, am mai sugerat ceva: având în vedere că noi avem mai multe școli postliceale sanitare, medicii școlari, asistenți școlari și elevii foarte buni din școlile postliceale pot face cursuri pentru a se iniția în ceea ce privește prelevarea probelor pentru testarea în vederea depistării unei posibile infectări cu coronavirus și apoi aceștia pot susține acst gen de activități de la policlinica amintită.

Colegii din CJSU au venit cu diverse propuneri pe marginea acestei idei, însă nu a fost niciunul care să se opună. Am vrut să discutăm aceasta propunere, fiindcă acolo sunt oameni care pot să-și exprime o opinie pertinentă.

Am venit cu această sugestie pentru că îmi doresc ca noul an școlar să se deschidă și să continue sub auspicii de normalitate din punct de vedere sanitar”.