INSPECTORUL ȘCOLAR GENERAL BOTEA ANUNȚĂ ELEVII INTERESAȚI: S-A PUBLICAT UN PRIM SET DE RESURSE DE ANTRENAMENT PENTRU ELEVII CARE VOR SUSȚINE EXAMENELE NAȚIONALE

Inspectorul școlar general al Brăilei, Viorel Botea, anunță că Ministerul Educației și Cercetării a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține în acest an examenele naționale.

„În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susținerii examenelor naționale, Ministerul Educației și Cercetării a publicat pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/ un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține aceste examene.

Resursele de antrenament tip test, realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare, respectă modelul subiectului de examen. Scopul acestora este acela de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene.

Baremele de evaluare și de notare vor fi publicate pe același site, vineri, 3 aprilie 2020. Rolul acestora este de autoevaluare și calibrare a felului în care s-au redactat răspunsurile.

Totodată, în cadrul emisiunilor Teleșcoala vor fi prezentate unele soluții ale acestor teste de antrenament, cu explicațiile necesare pentru a înțelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare și de notare”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării.

Botea a declarat că în ciuda suspendării cursurilor, cea mai mare parte a elevilor din județ continuă pregătirea online, iar examenele naționale se vor da, chiar dacă se va amâna data la care acestea vor avea loc.

Inspectorul școlar general al Brăilei mai spune că în funcție de modul în care vor evolua lucrurile la nivel național în privința pandemiei de coronavirus, Ministerul Educației și Cercetării și de asemenea, Inspectoratul Școlar vor lua în continuare decizii care să aibă în vedere interesele elevilor.