INSPECTORUL ȘCOLAR GENERAL BOTEA: ARHIEPISCOPIA DUNĂRII DE JOS A DĂRUIT ELEVILOR DIN JUDEȚUL BRĂILA 110 TABLETE ELECTRONICE DOTATE CU CARTELE PENTRU ACCES LA INTERNET

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a care, din diverse motive, nu pot participa în perioada 2-12 iunie la orele de pregătire pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat și nu au nici posibilitatea de a participa la activitățile online vor face recapitularea materiei în același mod în care au lucrat până acum: profesorii le vor aduce acasă plicul cu materiale (probleme/ exerciții/ teste rezolvate, ca model, dar și unele nerezolvate), copii le vor rezolva și apoi profesorii vor lua temele făcute de elevi tot într-un plic și le vor verifica.

Inspectorul școlar general al Brăilei, Viorel Botea, a declarat: ”Profesorii de la clase au obligația să țină ore online de pregătire cu acești copii. Pentru cei care nu există nici această posibilitate, profesorii de la clasă vor trimite teste rezolvate copiilor prin metoda «plicul», care s-a folosit și în perioada anterioară. Acest lucru se întâmplă mai ales în mediul rural. Spre exemplu, Ministerul a postat pe site peste 20 de teste de antrenament la limba română și matematică. Profesorul scoate aceste fișe, le trimite directorului, acesta le trage la xerox, le bagă în plicuri și profesorul le duce copiilor. După un timp strânge rezolvările și le dă alte teste și tot așa”.

Șeful ISJ a mai spus că în aceste zile, o parte dintre acești elevi vor primi tablete, el precizând că Arhiepiscopia Dunării de Jos dăruiește elevilor din județul Brăila 110 tablete și de asemenea, cartele pentru acces la internet, distribuția acestora fiind făcută pe baza unor liste transmise Centrului eparhial de Inspectoratul Școlar, în urma recomandărilor făcute de directorii școlilor, profesorii de religie şi preoţii din parohiile respective. Tabletele vor fi oferite elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a care au rezultate bune la învățătură și provin din familii cu situații materiale precare, astfel încât aceștia să poată participa măcar de acum înainte la activitățile online.

Pe de altă parte, inspectorul școlar general a mai spus că au fost aprobate proiectele depuse de Inspectoratul Școlar ce vizează accesarea de fonduri europene pentru achiziția de tablete destinate elevilor din familii cu posibilități materiale reduse: „Am primit din partea Organismului de Implementare vestea că proiectele noastre sunt aprobate și urmează să primim finanțări pentru tablete electronice”.