INSPECTORUL ȘCOLAR GENERAL BOTEA: ASTĂZI AM TRIMIS MINISTERULUI EDUCAȚIEI O ADRESĂ CU TOATE CLĂDIRILE UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT CARE POT FI UTILIZATE ÎN NOUL AN ȘCOLAR

Inspectorul școlar general al Brăilei, Viorel Botea (PMP), dă asigurări că la nivelul județului se vor găsi soluții pentru ca în toate unitățile de învățământ, noul an școlar să înceapă în condițiile cele mai bune pentru elevi și profesori.

După ce primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), a declarat că sunt unele școli care au mulți elevi și care nu pot respecta condițiile de distanțare socială, pentru că nu au suficiente săli de clasă, șeful Inspectoratului Școlar Județean a declarat că au fost inventariate toate spațiile disponibile la nivel de municipiu și județ și că vor fi găsite soluții pentru fiecare școală în parte, astfel încât să se respecte toate regulile impuse de legislația în vigoare: „În următoarea perioadă ISJ va finaliza, împreună cu conducerile școlilor, organizarea cu privire la deschiderea noului an școlar în condițiile speciale impuse de situația epidemiologică din această perioadă. Și precizez că aceste pregătiri se fac pe baza celor 3 scenarii care au fost prezentate deja opiniei publice.

Ministerul Educației, împreună cu toate inspectoratele școlare din țară, fac în continuare toate demersurile necesare pentru ca noul an școlar să se deschidă în condiții de maximă siguranță pentru toți elevii și cadrele didactice.

De asemenea, este important de menționat că vom solicita școlilor să înceapă angajările pentru personalul nedidactic – femei de serviciu, muncitori – pe o perioadă determinată de 30 de zile, conform legislației privind starea de alertă. Fiecare școală își va face procedura proprie pentru angajarea acestui tip de personal în cel mai scurt timp, pentru deschiderea în condiții bune a noului an școlar. Am luat această decizie pentru că mi se pare esențial ca la începutul noului an școlar toate unitățile de învățământ să aibă tot personalul de care este nevoie în condițiile acestea mai deosebite. Peste o lună vom vedea care este situația din punct de vedere al pandemiei de coronavirus și vom lua decizii în consecință.

În al treilea rând, precizez că Guvernul României, Ministerul Educației, prin inspectoratele școlare, au asigurat necesarul de tablete și conectarea la internet pentru toți copiii care provin din familii cu posibilități financiare reduse și nu-și puteau permite aceste echipamente. Pe 11 august am reconfirmat prin adresa transmisă Ministerului Educației necesarul de laptopuri, tablete și internet la nivelul județului Brăila. În plus, astăzi am trimis Ministerului o adresă cu toate clădirile unităților de învățământ, cu spațiile aferente, care pot fi utilizate în noul an școlar”.