INSPECTORUL SCOLAR GENERAL BOTEA, DESPRE VARIANTELE POSIBILE PENTRU ÎNCHEIEREA MEDIILOR ȘCOLARE

Ideea pe care vom merge în ceea ce înseamnă încheierea mediilor elevilor este aceea de flexibilitate și de colaborare între profesori și elevi; nu vrem să supunem elevii la un stres suplimentar – este declarația șefului  Inspectoratului Școlar Județean Brăila, Viorel Botea.

Acesta ne-a explicat în ce mod se vor încheia mediile elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal, în contextul în care copiii nu vor mai reveni la clase până la finalul acestui an școlar, ci vor continua cursurile online, pentru a fi protejați de infecția cu coronavirus:

„ Sunt mai multe posibilități pentru încheierea mediilor:

1.Dacă elevii au două note se încheie media cu aceste două note.

2.Dacă elevul dorește să-și mai mărească media sau dacă nu are a doua notă, atunci printr-o activitate online care poate fi un test sau un referat, elevul poate să mai primească o notă.

3.Dacă nu este posibil să se lucreze online cu acel elev (de exemplu, sunt cazuri de elevi din mediul rural care nu au acces la internet), o altă variantă este ca a două notă în semestrul II să fie media lui din semestrul I.

4.Dacă elevul nu are nicio notă, în cazul în care nu este posibil să se lucreze online, media lui anuală devine media din semestrul I. Dacă media din semestrul I este mai mică de 5, profesorul, elevul și părinții poartă o discuție și împreună stabilesc data la care elevul poate susține o lucrare scrisă sau un proiect la să fie notat, iar această notă devine media sa pe semestrul II.

Vreau să precizez că mergem pe ideea de flexibilitate în finalizarea situației școlare și de colaborare între elev și profesor, în așa fel, încât fiecare elev să aibă încheiată media școlară. Nu dorim să supunem elevii la un stres suplimentar”.

Amintim că singurii care vor reveni la clase, potrivit deciziei Ministerului Educației, vor fi elevii din clasele terminale, însă aceștia vor face strict activități de recapitulare și evaluare pentru materiile la care vor da examen (Evaluarea Națională, respectiv Bacalaureat).