INSPECTORUL ȘCOLAR GENERAL BOTEA: ÎN PERIOADA 11-22 MARTIE ORELE VOR FI DESFĂȘURATE ONLINE. CEL PUȚIN 95% DINTRE PROFESORII ȘI ELEVII BRĂILENI AU POSIBILITĂȚI DE ACCESARE A INTERNETULUI

În perioada 11-22 martie, în care vor fi închise toate grădinițele și școlile din țară (ca urmare a creșterii numărului cazurilor de infecție cu coronavirus), cursurile se vor desfășura online – profesorii vor trimite elevilor partea de teorie si eventual, la materiile care se preteaza pentru așa ceva, le vor trimite și modele de rezolvari ale unor probleme, după care le vor da și teme, pe care elevii le vor transmite tot online.

Sunt informațiile ce ne-au fost furnizate astăzi de inspectorul școlar general al Brăilei, Viorel Botea, care a precizat: „Orele vor fi desfășurate online. Fiecare instituție școlară are posibilitate de a accesa o platformă online. Dacă nu pot accesa această platformă online, Ministerul Educației ne-a permis orice modalitate online de desfășurare a orelor.

Ideea de bază pe care vom merge este aceea că se va prezenta un suport teoretic minimal, un suport practic puțin mai consistent, se vor da aplicații practice rezolvate, după care elevul își va primi tema. Ulterior, elevul va trimite profesorului online tema.

De exemplu, am astăzi 4 ore la școală; atunci 4 ore îmi voi desfășura activitatea online – atât activitatea de predare, cât și cea de evaluare. Și invit toți profesorii brăileni să desfășoare această activitate în mediul online”.

Întrebat cum vor proceda copiii care provin din familii nevoiașe, care nu au nici calculatoare și nici internet acasă, șeful ISJ a răspuns: „Din tot ce am văzut, vă pot spune că cel puțin 95% dintre profesorii și elevii brăileni au posibilități de vizualizare a oricărui material de pe internet.

Pe de altă parte, după finalizarea acestei perioade în care nu se țin cursuri, se vor recupera orele, conform hotărârii Consiliului de Administrație (al fiecărei unități de învățământ – n.r.).

Probabil ca vom decala anul școlar sau vacanța de Paște va fi micșorată, în așa fel, încât să recuperăm tot ce s-a pierdut”.

Potrivit inspectorului școlar general, dincolo de activitatea care va fi desfășurată online în următoarele zile, orele trebuie oricum recuperate, pentru că „din punct de vedere contabil, profesorii nu pot fi plătiți pentru activitatea online”.

Mai multe detalii aici: