INSPECTORUL ȘCOLAR GENERAL BOTEA: LUCRURILE S-AU MAI LINIȘTIT, DINAMICA ÎN CEEA CE PRIVEȘTE CAZURILE CONFIRMATE CU COVID-19 ÎN ȘCOLI A INTRAT PE O PANTĂ DESCENDENTĂ

Inspectorul școlar general al Brăilei, Viorel Botea, declară că în ultimele zile s-a schimbat dinamica în ceea ce privește numărul de cazuri confirmate cu COVID-19 la nivelul unităților de învățământ din județ, comparativ cu săptămâna trecută.

Mai concret, în condițiile în care săptămâna trecută se vehicula chiar ideea de a se închide toate școlile din județ pentru circa 10 zile, iar șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) se declara îngrijorat de creșterea constantă a numărului de cazuri de îmbolnăviri în rândul elevilor și al profesorilor, l-am întrebat astăzi pe Botea care este situația din acest punct de vedere.

Acesta ne-a declarat: „Lucrurile s-au mai liniștit, dinamica în ceea ce privește cazurile confirmate cu COVID-19 în școli a intrat de câteva zile pe o pantă descendentă. Asta se întâmplă, în primul rând, ca urmare a faptului că acum nu mai sunt atât de mulți elevi în școli, pentru că în perioada 26 octombrie – 1 noiembrie elevii de gradiniță și cei de clasele 0-IV sunt în vacanță. În al doilea rând, directorii unităților de învățământ sunt foarte atenți și cadrele didactice respectă întocmai instrucțiunile referitoare la prevenirea infecțiilor cu coronavirus.

Azi am avut o ședință cu directorii în care, printre altele, le-am reamintit acestora măsurile ce trebuie luate în contextul epidemiologic actual; colegii sunt toți foarte receptivi și fac tot ce este posibil pentru a proteja atât sănătatea copiilor, cât și sănătatea cadrelor didactice și a personalului nedidactic. De aceea pot spune că în momentul de față lucrurile merg mai bine decât săptămâna trecută”.