INSPECTORUL ȘCOLAR GENERAL BOTEA: MINISTERUL EDUCAȚIEI A ALOCAT ISJ BRĂILA SUMA DE 2,5 MILIOANE LEI PENTRU ACHIZIȚIONAREA DE ECHIPAMENTE ELECTRONICE ȘI MATERIALE SANITARE

Inspectorul școlar general al Brăilei, Viorel Botea, declară că deocamdată situația nu este îngrijorătoare în ceea ce privește situația epidemiologică în unitățile de învățământ locale, având în vedere că în prima săptămână după deschiderea noului an școlar s-au înregistrat doar 3 cazuri de elevi confirmați cu COVID-19.

Botea ne-a declarat că atât conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), precum și conducerile școlilor monitorizează atent situația și iau toate măsurile posibile pentru a proteja sănătatea elevilor și a cadrelor didactice: „Conducerea ISJ, împreună cu conducerile unităților de învățământ din județ urmăresc cu maximă atenție evoluția situației epidemiologice din școli. Astăzi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis suspendarea cursurilor la două clase și la o grupă de grădiniță, ca urmare a faptul că s-a înregistrat câte un caz confirmat cu COVID-19 în fiecare dintre acestea. Mai exact, este vorba despre Grupa mare nr. 1 din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit nr. 37 Brăila, clasa a VIII-a A din cadrul Școlii Gimnaziale «Alexandru Ioan Cuza» Brăila și clasa a XI-a F – Grupa nr. 1 din cadrul Colegiului Național «Gheorghe Munteanu Murgoci».

Noi trimitem zilnic Ministerului Educației situația epidemiologică la ora 10, cu informații legate de ceea ce s-a întâmplat în ziua anterioară. De asemenea, colaborăm îndeaproape cu Prefectura, cu CJSU și luăm hotărârile ce se impun, referitor la eventuala modificarea a scenariilor după care se fac cursurile.

În momentul de față situația nu mi se pare îngrijorătoare, în condițiile în care avem 3 copii confirmați cu COVID-19. Ne așteptam ca odată ce se revine la cursuri, la clase, să apară astfel de situații, dat fiind că ne aflăm, totuși, într-o perioadă de pandemie.

S-au luat toate măsurile impuse de legislația în vigoare la cele 3 clase și s-au suspendat și cursurile «față în față» pentru clasele respective, temporar”.

Șeful ISJ Brăila ne-a spus că are și o veste bună: „Vreau să vă informez că Ministerul Educației, ca urmare a unei Hotărâri de Guvern dată zilele trecute, a alocat ISJ Brăila suma de 2,5 milioane lei pentru achiziționarea de echipamente electronice și de materiale sanitare.

Având în vedere că în general, autoritățile locale ne-au ajutat, noi nu am mai cumpărat măști, ci ne-am gândit să facem achiziție pentru dezifectanți și pentru tablete. Tabletele acopera 2/3 din numărul total necesar la nivel de județ, pentru elevii care provin din familii cu posibilități materiale reduse. După finalizarea alegerilor locale, împreună cu noile conduceri ale primăriilor din județ, sunt convins că în cel mult o lună vom rezolva problema tabletelor pentru toți elevii care provin din familii nevoiașe, astfel încât aceștia să poată participa la activitățile educative online.

Acesta este un obiectiv pe care mi l-am propus și pe care îl voi realiza”.