INSPECTORUL ȘCOLAR GENERAL BOTEA: RUGĂMINTEA MEA ESTE CA ÎN PERIOADA 11-22 MARTIE, CAM TOATE ACTIVITĂȚILE, DE ORICE FEL, ÎN CARE SUNT IMPLICAȚI ELEVI, SĂ FIE SUSPENDATE

Inspectorul școlar general al Brăilei, Viorel Botea, face apel la părinți și la reprezentanții cluburilor sportive, asociațiilor sau organizațiilor care desfășoară activități de orice fel cu elevii, să întrerupă aceste activități până pe 22 martie sau chiar mai mult, dacă va fi nevoie, în funcție de evoluția situației privind epidemia de coronavirus.

Botea ne-a declarat astăzi că Inspectorul Școlar Județean a decis suspendarea cursurilor din învățământul preuniversitar în perioada 11-22 martie, însă aceasta instituție nu are dreptul legal de a le impune acest lucru și cluburilor sportive, asociațiilor, organizațiilor sau școlilor private.

Șeful ISJ a mai precizat că „tot ceea ce înseamnă olimpiade școlare la nivel județean, la nivel național, tot ceea ce înseamnă concursuri școlare, tot ceea ce înseamnă activități educative, artistice, sportive, antrenamente, tot ceea ce înseamnă pregătiri pentru examene naționale, simulări pentru examene naționale, se suspendă.

Mâine vom avea o ședință cu directorii în care vom da informații clare, precise, pentru că vom primi din partea Ministerului Educației procedura pe baza căreia vom lua aceste măsuri.

Nu ne implicăm în activitățile de tip afterschool pe care părinții le plătesc sau în activitățile gen antrenamente sportive ale unor instituții particulare, pentru că noi nu avem atribuții în acest sens. Părinții trebuie să discute cu cei care desfășoară astfel de activități și de comun acord, să ia hotărârea dacă și acestea se suspendă. Dar rugamintea mea este ca pe această perioadă, cam toate activitățile, de orice fel, în care sunt implicați elevi, să fie suspendate”.

Șeful ISJ Brăila a mai precizat că în perioada 11-22 martie, personalul didactic auxiliar își va desfășura activitatea obișnuită în școli și în acest context, se vor continua și activitățile de curățenie și igienizare.

În ceea ce privește cadrele didactice, potrivit lui Botea, încă nu s-au primit e la Ministerul Educației  precizări legate de modul concret în care se va proceda, adică dacă acestea își vor desfășura activitatea online de la domiciliu sau de la școală.