INSPECTORUL ȘCOLAR GENERAL BOTEA: VINERI SE VA ANUNȚA CÂȘTIGĂTORUL LICITAȚIEI PRIVIND ACHIZIȚIONAREA TABLETELOR DESTINATE ELEVILOR CARE PROVIN DIN FAMILII NEVOIAȘE

Vineri se va anunța câștigătorul licitației organizate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila pentru achiziționarea a 2.420 de dispozitive electronice tip tabletă destinate elevilor care provin din familii cu posibilități financiare reduse – este informația pe care ne-a furnizat-o inspectorul școlar general Viorel Botea.

Tabletele vor avea conexiune la internet pentru 2 ani și vor permite copiilor din familii nevoiașe să participe la activitățile educative online, în cazul în care se va ajunge iarăși la închiderea școlilor, din cauza creșterii numărului de cazuri de infectări cu coronavirus.

„Licitația este spre finalizare, ofertele sunt în analiză, iar vineri comisia va anunța câștigătorul. Precizez că nu fac parte din acea comisie. După anunțarea câștigătorului vom vedea dacă vor exista contestații și dacă nu vor fi, se va semna contractul și se vor furniza tabletele respective.

Eu mă bazez pe o foarte rapidă derulare a lucrurilor în ceea ce privește livrarea tabletelor către elevi. Sper – și e mai mult decât o speranță – că în maximum o lună, cel puțin 2/3 dintre elevii care au solicitat tablete la nivelul județului vor avea aceste dispozitive și de asemenea, vor avea și internet, ca să le poată folosi”, ne-a delcarat șeful ISJ.

Precizăm că la licitația amintită s-au înscris Orange, Vodafone, Union Co și Elsaco Solutions, iar valoarea totală estimată a contractului este de 1.965.185 lei.