Inspectorul școlar general Canciu, care a fost plecat de mai multe ori în străinătate în primele șase luni ale acestui an: „Eu de atâția ani nici nu mai știu cum arată o vacanță sau un week-end…”

„La Inspectoratul Școlar Brăila se muncește foarte mult și răspunderea este permanentă. Eu de atâția ani nici nu mai știu cum arată o vacanță sau un week-end…” – este declarația făcută astăzi de inspectorul școlar general al Brăilei, Cătălin Canciu (PNL), în cadrul unei conferințe de presă. O declarație care ar putea să dea impresia unui om care chiar n-a avut parte de nicio pauză în activitate, ceea ce este ușor exagerat, în condițiile în care în prima jumătate a acestui an șeful ISJ Brăila a bifat mai multe deplasări în străinătate, în cadrul unor proiecte europene. De-a lungul acestei perioade Canciu și-a delectat de mai multe ori urmăritorii de pe Facebook cu fotografii din țările pe care le-a vizitat, ca parte a unor delegații de elevi și cadre didactice.

La remarca noastră cu privire la aceste excursii în străinătate, de care a uitat, Canciu a răspuns: „Nu sunt excursii, sunt proiecte ale Inspectoratului Școlar. Să știți că acolo se fac activități de dimineața până seara!”.

Declarațiile inspectorului școlar general cu privire la activitatea sa neobosită în fruntea ISJ au venit în contextul în care există de ceva timp informații – confirmate astăzi de președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa – cu privire la faptul că șeful ISJ ar putea fi numit în zilele următoare secretar de stat în cadrul Ministerului Educației sau al Ministerului Culturii.

Întrebat care dintre aceste două posturi l-ar prefera, Canciu a spus: „Orice promovare – și vorbim aici de funcția de secretar de stat – este un pas înainte; prin urmare, lăsăm timpul să vedem ce-mi oferă”.

(foto – imagini postate de Cătălin Canciu din deplasările sale în străinătate în acest an)