Inspectorul școlar general Canciu: „Investițiile sunt foarte mari și de aceea a trecut foarte mult timp și încă va mai trece până vom avea toate școlile autorizate din punct de vedere sanitar”

La această dată în județul Brăila sunt 103 unități de învățământ cu personalitate juridică, care au 147 unități de învățământ arondate, ceea ce înseamnă un număr total de 250 de locații. Dintre acestea, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină, doar 151 de unități de învățământ sunt autorizate sanitar, ceea ce înseamnă 60,4%. De asemenea, în Brăila funcționează și două facultăți, din care una deține autorizație sanitară de funcționare, iar cealaltă nu.

Datele au fost prezentate astăzi de Ciochină în Colegiul Prefectural, în cadrul unei informări cu privire la situația autorizării unităților de învățământ din județ. Acesta a mai afirmat că în cursul anului școlar 2021-2022 s-a înregistrat doar o solicitare pentru autorizare sanitară, dar după ce DSP a cerut completarea dosarului, unitatea școlară amintită nu a mai dat niciun semn de viață:

În ceea ce-l privește, inspectorul școlar general al Brăilei, Cătălin Canciu, a comentat că „directorul de școală este doar administrator. Autorizarea unităților de învățământ ține foarte mult și de autoritatea locală, cel care este proprietar și care finanțează investițiile, pentru că este vorba de investiții, începând de la apă potabilă, până la număr de toalete și alte condiții specifice, pe care școala trebuie să le îndeplinească. Investițiile sunt foarte mari și de aceea a trecut foarte mult timp și încă va mai trece până vom avea toate școlile autorizate din punct de vedere sanitar”.