Inspectorul școlar general Canciu: Nu am venit la ISJ să tai și să distrug școli, ci să le organizez, astfel încât ele să funcționeze pe baze de calitate și progres pentru elevi

Inspectorul școlar general al Brăilei, Cătălin Canciu (PNL), declară că propunerea sa de suplimentare a numărului de clase la Liceul de Arte „Hariclea Darclee” în anul școlar viitor a ținut strict de dorința de a păstra toate cele patru specializări existente, nu de vreun interes personal pe care l-ar avea, în calitate de profesor la unitatea de învățământ amintită.

Canciu răspunde în acest fel comentariilor primarului municipiului, Marian Dragomir (PSD) care s-a arătat indignat ieri de intenția Inspectoratului Școlar  Județean (ISJ) de a reduce numărul de clase la câteva licee de prestigiu, în paralel cu mărirea numărului de clase la Liceul de Arte.

Dragomir a vorbit ieri despre „practici dictatoriale și ilegale prin care persoane ajunse în funcție vremelnic, pe criterii politice, își bat joc de viitorul elevilor brăileni, urmărind interesul propriu” și a mai spus: „Vi se pare în regulă să taie clase de la colegiile de prestigiu și să suplimenteze numărul de clase la Liceul de Arte, unde întâmplător, este profesor domnul Canciu? Mie nu mi se pare în regulă și n-o să fiu de acord cu așa ceva”.

În ceea ce-l privește, șeful ISJ a declarat: „Eu sunt titular de 25 de ani la Liceul de Arte și am demonstrat tuturor că nu am plecat, odată cu ajungerea la Inspectoratul Școlar, să-mi găsesc un post mai călduț. Este un liceu pe care îl iubesc și cred că de acolo voi ieși la pensie.

Informația asta (legată de suplimentarea  numărului de clase la Liceul de Arte – n.r.) cred că este din interiorul Inspectoratului, de la fostul inspector general (Viorel Botea – n.r.), care a vrut să taie o clasă din cele 4. E vorba de 4 specializări: desen, arhitectură, arta actorului și muzică și din puterea pixului domniei sale a tăiat o clasă, deci cu alte cuvinte, tăia de la Liceul de Arte o specializare. Și mă întreb eu ce ar fi făcut cu câteva zeci de profesori de muzică, ce ar fi făcut cu câteva zeci de profesori de  desen, dacă doar așa, discreționar, decizi «tai o clasă!». Care clasă o tai, domnule?

Eu, dacă vorbeam acum de tăiat clase, vorbeam despre a face asta la licee unde existau 2, 3 clase sau 4 clase cu aceeași specializare.

Și mai spun o dată: aceste propuneri se referă la anul școlar viitor, s-ar aplica de la 1 septembrie 2021, însă planul de școlarizarea pentru anul școlar viitor se construiește începând de acum.

În final, precizez că nu am venit la ISJ să tai și să distrug școli, ci să le organizez, astfel încât ele să funcționeze pe baze de calitate și progres pentru elevi. Elevul este principalul beneficiar, și nu altcineva. Asta am spus-o mereu și o voi spune până îmi voi termina menirea de profesor”.