Instanta nu-i da voie lui Stancu sa conduca “partial” CJ Braila
Primarul municipiului, Aurel Simionescu, declara ca Legea administratiei publice locale nu are prevederi cu privire la impartirea atributiilor presedintelui sau vicepresedintelui unui consiliu judetean, in cazul unor interdictii impuse de instanta, ci doar la delegarea de competente. Simionescu a afirmat astazi ca in opinia sa, la modul teoretic, colegul sau de partid, Gheorghe Bunea Stancu, aflat sub control judiciar, ar putea indepini unele atributii ca presedinte al Consiliului Judetean, care nu au de-a face cu faptele pentru care este judecat acum, intr-un dosar de coruptie. Edilul-sef a precizat insa ca, potrivit informatiilor pe care le detine, Consiliul Judetean a primit deja un raspuns de la instanta, in ceea ce priveste ce are si ce nu are voie sa faca Stancu, iar raspunsul spune ca presedintele CJ Braila nu se poate implica in niciun fel de activitate care tine de conducerea efectiva a institutiei amintite: “Nu am vazut raspunsul, dar inteleg ca s-a primit un raspuns, care spune ca nu se poate face asa ceva. Legea nu are o partajare de atributii, ea spune, in schimb, ca presedintele – ca si primarul – poate delega din atributiile sale catre vicepresedinti si viceprimari si atunci este posibil, discutand pe lege, ca pentru anumite atributii, la care presedintele sa spunem are o interdictie de a particia la ele, sau de a le semna, el sa le delege catre o alta persoana, pastrandu-si atributiile care nu vin in contradictie cu interdictiile respective. Convocarea sedintelor de Consiliu Judetean, de exemplu, sau participarea la sedintel ADI <<Dunarea>>, nu vad sa aiba vreo contradictie cu lucrurile care li se imputa in momentul de fata. Dar eu inteleg ca raspunsul instantei a fost ca nu se poate face asta”.
Amintim ca zilele trecute printr-o adresa oficiala, secretarul CJ Braila, Nicu Filote, a cerut Tribunalului Galati precizari legate de interpretarea dispozitiei instantei, pentru a vedea daca nu cumva Gheorghe Bunea Stancu si Florin Mija, aflati acum sub control judiciar, ar putea reveni in functiile de presedinte, respectiv vicepresedinte CJ, dar cu atributii limitate, adica sa nu se ocupe de problemele pentru care sunt incriminati in dosarul aflat pe rol, in care sunt acuzati de abuz in serviciu in forma continuata si conflict de interese, respectiv abuz in serviciu.
Comments
mircea57
16/10/2014
Este interesant cum un personaj oarecare ce este acuzat intr-o procedura juridica de furt de coji se oua, sa poata fi totusi propus si sustinut in continuare ca sef la evidenta cojilor de oua, la ambalare, la etichetare, la distributie, la contractare, la negociere !? De parca profilul psihologic al acuzatului, ar fi restrictiv numai pe „zona de furt” de coji de oua !! Pentru restul de activitati este cel mai bun si cinstit sef, nu ?
Este ca si cum moralitatea unui om se poate aloca pe domenii !
felician
17/10/2014
las-o ba ca merge asa!