„INTERFERENȚE” la Centrul Multicultural „Dunărea” – expoziție de pictură abstractă semnată Dumitru Ștefănescu – Ștef

Joi, 20 octombrie, la ora 17.00, la Centrul Multicultural „Dunărea” din cadrul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila va avea loc vernisajul expoziției de pictură abstractă „INTERFERENȚE”, cu lucrările lui Dumitru Ștefănescu – Ștef, pictor, grafician și caricaturist brăilean, care sărbătorește 50 de ani de carieră ca artist plastic.

Prezintă: Eugenia Dumitriu, critic de artă.

Dumitru Ștefănescu – Ștef (pseudonim de caricaturist ȘTEF) s-a născut la 20 octombrie 1955 în Brăila. Este absolvent al Liceului Teoretic „Nicolae Iorga”, al Școlii de Arte Plastice Vespasian Lungu – Brăila, clasa prof. Mihail Gavrilescu – secția pictură și al Institutului de Marină Mircea cel Bătrân din Constanța.

Debutul sau expozițional în pictură a avut loc 1972, în grafică satirico-umoristică în 1992, iar în pictură naivă în 1997.

Are 24 de expoziții personale, din care 13 de pictură și 11 de grafică de șevalet.

Este participant la numeroase saloane, festivaluri și expoziții de grup în țară, are lucrări de grafică și caricatură în muzee și colecții particulare, în țară și străinătate (Franța, Olanda, Turcia, Italia, China, Austria, Polonia, Cipru, Columbia, Japonia, Croația, Macedonia, Germania, Coreea, Maria Britanie, Siria, India, Iran, Danemarca, Serbia, Norvegia, Spania, Bulgaria, Brazilia, Portugalia, Belgia și România).

Expoziția de la Centrul Multicultural „Dunărea” poate fi vizionată în perioada 20 octombrie – 20 noiembrie.