Într-o perioadă de restricții severe pentru accesul în instituții publice, CJ Brăila discută despre alocarea a peste 29.000 lei pentru pachete cu cadouri pentru 450 de colindători

61.011 lei pentru colindătorii care (teoretic) vor veni să ureze în Palatul Administrativ în perioada 13 – 17 decembrie, precum și pentru calendarele, agendele și felicitările ce vor fi împărțite de reprezentanții CJ colaboratorilor, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Este suma prevăzută un proiect de hotărâre privind aprobarea programului „Promovarea tradițiilor specifice Sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou” și a fondurilor necesare desfășurării acestuia, ce va fi discutat mâine în plenul Consiliului Județean.

Mai concret, se propun spre aprobare următoarele sume:

-29.250 lei pentru cheltuieli privind acordarea de pachete cu cadouri pentru colindători, valoarea fiecărui pachet fiind de 65 lei/ colindător.

-31.761,10 lei pentru achiziționarea de către CJ Brăila calendare, agende, felicitări, pungi de carton.

Practic, conducerea CJ Brăila dorește să pregătească pachete pentru 450 de colindători. În condițiile în care restricțiile impuse recent la intrarea în instituțiile publice, pe fondul crizei COVID-19, reduc substanțial numărul vizitatorilor și oricum, măsurile privind distanțarea socială fac puțin probabil un aflux de colindători în luna decembrie, rămâne de văzut dacă și cum vor fi cheltuite aceste fonduri.